Stormingen av Kongressen:

Saksøkes av politifolk

Sju politifolk som ble angrepet og banket opp under angrepet på Kongressen i USA 6. januar har saksøkt tidligere president Donald Trump.

ANGREPET PÅ KONGRESSEN: Slik foregikk angrepet på kongressen 6.januar. VIDEO: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke politifolk ble skadd under da Trump-tilhengere stormet Kongressen i USA i januar. Nå har sju av dem gått til søksmål mot den tidligere presidenten.

De sju politifolka anklager Trump for å ha sendt en aggressiv mobb mot dem med vilje, ved å komme med en rekke grunnløse anklager om valgfusk, skriver The Guardian.

- 6. januar prøvde vi å stoppe folk i å bryte loven og ødelegge demokratiet vårt. Siden den gang har våre jobber, og kollegers jobber blitt uendelig mye farligere. Vi vil gjøre det vi kan for å sørge for at de som gjorde dette blir holdt ansvarlig og at ingen kan gjøre dette igjen, heter det i en pressemelding fra politibetjentene, som advokatene deres har offentliggjort, ifølge NBC.

I søksmålet hevdes det at Trump jobbet med hvit-makt-grupper, ekstremister og egne tilhengere for å bryte den såkalte «Ku Klux Klan Act» og «begå innenlands terrorisme i et ulovlig forsøk på å beholde makten», skriver avisa.

Utsatt for grov vold

«Ku Klux Klan Act» ble innført i 1871 i et forsøk på å stoppe den høyreekstreme bevegelsen Ku Klux Klan (KKK).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer