Saksøkte bar fordi han ble full

Vant 49 millioner kroner.

BLE FULL: Mannen drakk seg full på La Fogata Mexican Grill i Andrews Texas. Nå er han tilkjent 5,5 millioner dollar. Foto: Google Street View
BLE FULL: Mannen drakk seg full på La Fogata Mexican Grill i Andrews Texas. Nå er han tilkjent 5,5 millioner dollar. Foto: Google Street View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har vært der. Våknet morgenen etter en skikkelig rangel og forbannet seg selv over den siste alkoholenheten som absolutt ikke var nødvendig.

Men de færreste har hatt nok mangel på skamvett til å konkludere med at det er barens skyld. Og enda færre har tenkt at det kanskje kan være en god idé å gå til sak.

Det tenkte derimot mannen som i mai 2019 drakk tett på La Fogata Mexican Grill i Andrews i Texas. Han var ikke den eneste som fikk for mye å drikke, og han endte i krangel med en annen pubgjest, som førte til et slagsmål på parkeringsplassen utenfor, skriver flere medier, blant dem Houston Chronicle.

Kort tid etter opptrinnet gikk mannen til sak mot restauranten. Advokat Lane Haygood krevde erstatning for tort og svie, og mente det var barens skyld at klienten ble full, gikk ut sammen med den andre kamphanen, havnet i slagsmål og fikk en angivelig hodeskade.

Restauranten ble også saksøkt for ikke å ha ringt ambulanse og for at parkeringsplassen utenfor hadde hindringer som kunne føre til at berusede kunder ramlet.

Det påpekes også at bartenderen var urutinert og ikke hadde fått opplæring i å identifisere overstadig berusede kunder.

The Andrews County 109th District Court har nå tilkjent mannen 5,5 millioner dollar, etter at restauranteieren unnlot å møte opp i retten.

La Fogata Mexican Grill har 30 dager på seg til å anke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer