Saksøkte Økokrim for oppdiktede siktelser, tapte i retten

Advokat Steingrim Wolland varsler anke.

UNDER RETTSSAKEN: Det var sterke anklager og påstander mellom partene, men stemningen i pausene var likefullt god da søksmålet ble behandlet i Oslo tingrett. Fra venstre: saksøktes prosessfullmektig Karl Otto Torheim, saksøker Steingrim Wolland, førstestatsadvokat Arnt Angell og politiadvokat Jens Bachke. Alle foto: Gard L. Michalsen
UNDER RETTSSAKEN: Det var sterke anklager og påstander mellom partene, men stemningen i pausene var likefullt god da søksmålet ble behandlet i Oslo tingrett. Fra venstre: saksøktes prosessfullmektig Karl Otto Torheim, saksøker Steingrim Wolland, førstestatsadvokat Arnt Angell og politiadvokat Jens Bachke. Alle foto: Gard L. Michalsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Økokrim diktet opp siktelser og opprettholdt dem over flere år. For å svekke min troverdighet, og for å få kjennelser til ransakelser og beslag mot meg, sa advokat Steingrim Wolland i retten i november. Saken ble da omtalt av Dagbladet.

Wolland saksøkte Økokrim for æreskrenkelser og injurier, men det ble ingen seier for den tidligere svært så profilerte advokaten: I dommen som kom rett før juleferien, fikk Økokrim fullt medhold fra tingrettsdommer Torbjørn Breistrand. Det melder nettavisen Medier24.com.

Wolland ble for noen år siden implisert i flere etterforskninger knyttet til bedragerier av både kunst og boliger. Sakskomplekset har blant annet forgreininger til ikke ukjente Christer Tromsdal.

Totalt fem siktelser ble utferdiget mot Wolland, hvorav én førte til tiltale og fellende dom. Borgarting lagmannsrett dømte ham i fjor til 90 dagers betinget fengsel for «uaktsom medvirkning til bedrageri» etter å ha hjulpet en bekjent med et boligkjøp.

De øvrige siktelsene ble en etter en henlagt, dog etter flere år. For retten hevdet Wolland at siktelsene var «løse og upresise», at de var produsert mot bedre vitende, og at Økokrim opprettholdt dem for å få tilgang til pc og dokumenter fra Wollands advokatvirksomhet.

Retten ga Wolland lite medhold, og advokat Wolland tapte saken i sin helhet. Han sier til Medier24.com at han kommer til å anke saken videre.

Lik Dagbladet på Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer