Saksøkte Zuckerberg for å ha stjålet ideen til Facebook. Nå er de blitt bitcoin-milliardærer

Winklevoss-tvillingene la gullegget.

HAR SUKSESS: Cameron (t.v.) og Tyler (t.h.) Winklevoss brukte deler av pengene de fikk etter forliket med Facebook til å investere i bitcoins. Det har betalt seg. Foto: Adam Hunger / Reuters / NTB Scanpix
HAR SUKSESS: Cameron (t.v.) og Tyler (t.h.) Winklevoss brukte deler av pengene de fikk etter forliket med Facebook til å investere i bitcoins. Det har betalt seg. Foto: Adam Hunger / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Cameron og Tyler Winklevoss (36) ble først kjent da de deltok i Beijing-OL som roere for USA - men tvillingene er nok enda mer kjent for å ha saksøkt Mark Zuckerberg for å ha stjålet ideen til Facebook fra dem. Nå er de ifølge Telegraph blitt de første offentlige personene som innehar bitcoins til over 1 milliard dollar (8,3 milliarder kroner).

Tvillingene, som har tilnavnet Winklevi eller Winklevii, studerte ved Harvard, der de sammen med en medstudent utviklet ConnectU, et sosialt nettverk for studentene ved universitetet, der brukerne kunne legge hverandre til som venner, poste oppdateringer og sende meldinger - ikke helt ulikt Facebook.

Forlik

I 2003 inviterte de medstudent Zuckerberg til å bli med på prosjektet, og inngikk en muntlig avtale med den seinere Facebook-gründeren. Men året etter saksøkte de ham for kontraktsbrudd og hevdet at han hadde tatt med seg ideen og kildekoden til ConnectU. Facebook på sin side gikk til motsøksmål for et Winklevoss-prosjekt kalt Social Butterfly.

Et forlik mellom Winklevoss-tvillingene og Facebook verdt 65 millioner dollar (540 millioner kroner) ble inngått i 2008. Cameron og Tyler brukte i 2013 11 millioner dollar (91 millioner kroner) av forlikssummen til å investere i bitcoins, og tilegnet seg ca. 1 prosent av verdens beholdning av kryptovalutaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer