Salafistene støtter forslag til statsminister i Egypt

Det islamistiske Nour-partiet støtter et forslag om å utnevne tidligere finansminister Samir Radwan til statsminister.

TROLIG NY STATSMINISTER: Samir Radwan får støtte av de islamistiske salafistene som ny statsminister. (AP Photo/Amr Nabil) Scanpix
TROLIG NY STATSMINISTER: Samir Radwan får støtte av de islamistiske salafistene som ny statsminister. (AP Photo/Amr Nabil) ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kairo: Nour-partiet er Egypts nest størsteparti, og det mest ytterliggående islamistpartiet. Partiet tilhører den konservative salafist-bevegelsen. Partiets talsmann sier at de vil støtte Radwan som finansminister ettersom han er «akseptabel» ut fra deres kriterier.

Det er viktig for myndighetene som administrerer Egypt i overgangsperioden, å vise at de også har støtte fra islamister ved å trekke Nour-partiet inn i den politiske styringen av landet.

Det har snart gått en uke etter at de militære avsatte president Mohamed Mursi som kommer fra det største partiet, Det islamske brorskapet.

Det nye regimet må få en regjering på plass så anart som mulig. Salafistene satte i helga foten ned for Muhamed el-Baradei som statsminister. Den tidligere FN-diplomaten er den mest framtredende av Egypts sekulære politikere, og han ville salafistene ikke ha.

(Dagbladet/NTB)