Salat-konge vant 51,5 millioner

Einar Mikal Hanasand tok rekordpotten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hele helga har Norsk Rikstoto jaktet på Stavanger-mannen som vant Jokerpotten i helga. 51,5 millioner er trolig det største beløp som er utbetalt i hestespill i Europa.

I går tok den heldige vinneren kontakt med Norsk Rikstoto, etter at Dagbladet tok gratulerte ham via sms og ba om en kommentar.

- Vinneren var veldig glad, men jeg kan ikke opplyse noe om hans identitet. Mannen understreket at han ønsket å være anonym, sier Norsk Rikstotos Erik Horn til Dagbladet.

Men flere kilder sier til avisa at det er Hanasand som tok potten hestespillere har vært på jakt etter i 22 måneder. Så lenge har jokerpotten stått i fred. Hanasand selv ferierer i syden, og en av hans sønner sier at familien ikke ønsker å kommentere noe.

Hanasand er en av Norges største salatdyrkere. Han har tidligere vært mye omtalt i media i forbindelse med sine investeringer i gråmarkedet. Hanasand kjempet ifølge Dagbladet i retten mot meklerselskapet Orkla Enskilda Securities. Hanasand vant og Orkla ble dømt til å betale ham 8,8 millioner i erstatning.

Erik Horn i Rikstoto vil ikke opplyse om vinneren spilte alene eller i andelslag.