Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saleh nektet å signere sin egen avgang

Skulle ha skrevet under avtale.

NEKTET: 'President Saleh nektet å skrive under i Jemen i kveld. Hans signatur på avtalen var et hovedkrav fra opposisjonen, og opposisjonstalsmann Mohamed Qahtan sier kravet om hans underskrift står fast. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMAD HUWAIS/SCANPIX
NEKTET: 'President Saleh nektet å skrive under i Jemen i kveld. Hans signatur på avtalen var et hovedkrav fra opposisjonen, og opposisjonstalsmann Mohamed Qahtan sier kravet om hans underskrift står fast. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMAD HUWAIS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtalen som var forhandlet fram av Golfstatenes samarbeidsorganisasjon innebar at Saleh skulle gå av som president innen én måned i bytte med immunitet fra straffeforfølgelse. Salehs signatur på avtalen var et hovedkrav fra opposisjonen, og opposisjonstalsmann Mohamed Qahtan sier kravet står fast.

Lederen for Golfstatens samarbeidsorganisasjon, Abdullatif al-Zayani, reiste til Sanaa for å invitere Saleh og hans motstandere til en formell signering av avtalen i Saudi-Arabia, ifølge statlige medier.

Ba rådgiver signere Men Zayani måtte dra tomhendt tilbake til Riyadh etter at presidenten skal ha nektet å sette sitt eget navn på papiret. Saleh insisterte på at en av hans rådgivere skulle skrive under på hans vegne, opplyser kilder nær begge parter i konflikten.

Medlemmene av opposisjonens Fellesråd lot dermed også være å signere avtalen om maktoverføring.

Seks personer ble lørdag drept i nye sammenstøt mellom demonstranter og regjeringssoldater i Aden sør i Jemen, opplyser tjenestemenn. Fire av de drepte var sivile, mens de to andre skal ha vært sikkerhetsfolk.

Mange såret Det jemenittiske forsvarsdepartementet sendte lørdag ut en melding om at én soldat var drept og ytterligere to soldater såret i sammenstøtene, men kom ikke med flere detaljer.

I tillegg skal minst 23 personer ha blitt skadd i sammenstøtene, som skjedde i Mansura ved havnebyen Aden sør i landet.

VIL STYRTE PRESIDENTEN: Det er omfattende uro i Jemen. Foto:   EPA/YAHYA ARHAB/SCANPIX
VIL STYRTE PRESIDENTEN: Det er omfattende uro i Jemen. Foto: EPA/YAHYA ARHAB/SCANPIX Vis mer

Ifølge lokale tjenestemenn startet sammenstøtene da soldater forsøkte å fjerne veisperringer som lokale demonstranter hadde satt opp nær Mansura. Tjenestemennene hevder demonstrantene skal ha begynt å skyte mot soldatene.

I Aden har demonstrasjonene med krav om president Salehs avgang vært spesielt voldsomme. Demonstrasjonene fortsatte i flere byer lørdag, også i hovedstaden Sanaa.

(NTB)

DIKTATUR: Stadig fler tar mot til seg for å styrte den autoritære presidenten i Jemen. Foto:  EPA/YAHYA ARHAB/SCANPIX
DIKTATUR: Stadig fler tar mot til seg for å styrte den autoritære presidenten i Jemen. Foto: EPA/YAHYA ARHAB/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media