Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Saleh vil ikke returnere til Jemen

Ennå ikke kjent hvor Jemens president skal bo.

KOMMER IKKE TILBAKE: Jemens president Ali Abdullah Saleh vil ikke returnere til Jemen fra Saudi Arabia, sier en saudisk talsperson til nyhetsbyrået AFP. Her fra en pro-Saleh demonstrasjon i mai. Foto: AFP/MOHAMMED HUWAIS/SCANPIX
KOMMER IKKE TILBAKE: Jemens president Ali Abdullah Saleh vil ikke returnere til Jemen fra Saudi Arabia, sier en saudisk talsperson til nyhetsbyrået AFP. Her fra en pro-Saleh demonstrasjon i mai. Foto: AFP/MOHAMMED HUWAIS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jemens president Ali Abdullah Saleh vil ikke returnere til Jemen fra Saudi-Arabia, sier en saudisk talsperson til nyhetsbyrået AFP.

«Jemens president vil ikke returnere til Jemen», sier myndighetspersonen, som ber om å være anonym.

«Det har ennå ikke blitt bestemt hvor han skal bli», sier personen videre. Reuters skriver at dette tyder på at Saleh vil forlate Saudi-Arabia og flytte til et tredje land. Det er ikke kjent om det er Saleh eller saudiske myndigheter som har bestemt dette.

Alvorlig såret Jemens president Ali Abdullah Saleh ble veldig alvorlig såret da politiske motstandere angrep presidentpalasset med granater for to uker siden. I hui og hast ble presidenten fraktet til behandling i Saudi Arabia.

I flere måneder etter at demonstrasjonene begynte i Jemen har president Saleh lekt en katt-og-mus lek med sine politiske motstandere. Først lovet han å ikke stille til gjenvalg. Så lovet han å gå av, men på en «verdig» måte. Så skrev han under på en erklæring om å gå av, men uten å love noen dato.

Nesten full borgerkrig Imens fortsatte demonstrasjonene, og drev Jemen stadig nærmere en full borgerkrig.

Nå sitter Saleh og slikker sine sår i Saudi-Arabia, mens opposisjonen feirer at presidenten har forlatt landet.

For hver dag som går blir det mindre sannsynlig at han kommer tilbake. Saudierne vil neppe ha ham tilbake. Og Saudi-Arabias allierte, USA, vil absolutt ikke ha ham tilbake.

SKADET: 
President Saleh fikk 40 prosent av kroppen forbrent og hadde sju centimeter lang granatsplint i kroppen etter angrepet for to uker siden. Foto: AFP/SCANPIX
SKADET: President Saleh fikk 40 prosent av kroppen forbrent og hadde sju centimeter lang granatsplint i kroppen etter angrepet for to uker siden. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer