Salem (29) åpner plastikkposen: - Dette er min sønn, sier han. Og ingenting mer.

Fra Gaza kommer historiene om de døde små.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Israel varsler nå at de vil trappe opp bakkeoffansiven på Gazastripen, etter 10 dager med israelske luftangrep og Hamas-raketter flyvende over grensa.

Over 270 palestinere og to israelere har så langt mistet livet.

Mange av de døde er barn.

- Dette er min sønn Tårene renner ned ansiktet til Salem Antez mens han holder fram den lilla plastikkposen. Når han åpner den, kommer et barnelik til syne.

BEGRAVER DATTEREN:  Dette bildet fra tirsdag viser slektninger som sølger over Sarah Omar el-Eid (4) under hennes begravelse i Gaza. Lefteris Pitarakis / AP Photo / NTB Scanpix
BEGRAVER DATTEREN: Dette bildet fra tirsdag viser slektninger som sølger over Sarah Omar el-Eid (4) under hennes begravelse i Gaza. Lefteris Pitarakis / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er min sønn, sier han, og ingenting annet.

Den grufulle historien om Salam Antez (29) og hans avdøde 2-åring ble i dag fortalt av The Guardian-journalist Peter Beaumont, som befinner seg i Gaza. Han besøkte familien Antez etter at et israelsk luftangrep slo inn gjennom husveggene.

Hele 60 personer hadde gjemt seg i det lille huset i Sha'af. Inn gjennom ytterveggen kom granaten, som penetrerte tre menneskekropper og fire vegger før den var ferdig i huset til Antez-familien. Tilbake lå to døde barn (2 og 13 år) og en voksen mann (24).

Det bare to dager etter fire gutter mellom 9 og 11 år ble drept av en israelsk granat mens de spilte fotball på en strand i Gaza.

Varsler opptrapping USAs president Barack Obama uttalte i dag at han støttet Israels rett til å forsvare sitt eget territorium mot rakettangrep fra Hamas. Israel startet i går en storstilt bakkeinvasjon på Gaza, hvor de i første omgang gikk etter tuneller gravd fra Gaza og inn i Israel.

I dag måtte flere begrave sine døde.

- IDF er en moralsk hær, og den ønsker ikke å skade ett eneste uskyldig menneske. Ikke ett. Vi opererer kun mot terroristmål, sier Netanyahu ifølge CNN.

I dag svarte Israels hær på spørsmål fra Dagbladet.

- Det blir rapportert at svært mange av døde og sårede er sivile. Hvordan vil du kommentere dette?

- Vi kriger mot en fiende som er sivilkledt. En betydelig del av de rapporterte døde de siste 12 dagene er ikke uinvolverte sivile, men Hamas- og Jihad-krigere. sier Bjørn Hermann Ueland og utdyper:

- Man må også være oppmerksom på at Hamas lagrer og avfyrer raketter fra skoler, bolighus og moskeer. Vi kan ikke vente til hundre eller tusen israelske sivile blir drept av rakettangrepene. Iron Dome har lykkes så langt, men systemet har sine begrensninger og vi vet at det bare er et tidsspørsmål før en rakett smeller inn i en israelsk by og påfører store tap på menneskeliv.

- Vil kidnappe israelske soldater Palestinerne er nå livredde for hva det neste døgnet vil bringe. Men Hamas-ledere har uttalt at de ikke er redde for den nye israelske offensiven. For israelske soldater kan få problemer hvis de går for langt inn i Gaza, i de urbane områdene.

«Vi har mange overraskelser på lager, og vil kidnappe israelske soldater, sånn at vi kan bytte dem mot flere tusen palestinere som nå er urettmessig arrestert i israelske fengsel», sa Hamas-talsmann Mushir al-Masrial til Dagbladet denne uka.

Snart kommer nok en natt.