Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Salg-stopp for nye boliger

Salget har falt over 30 prosent siste kvartal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Salget av nye boliger stupte med 30,4 prosent i siste kvartal. Boligprodusentenes Forening gir sentralbanksjefen skylden, skriver Dagens Næringsliv

Salget i forrige kvartal er det klart laveste som er registrert siden målingene startet i 1999. Den dramatiske nedturen fra 2002 til 2003 blir å regne som en opptur, sammenlignet med salgstallene fra forrige kvartal.

- 30 prosent fall er i overkant av hva vi hadde forventet. Vi må erkjenne at vi har fått en kraftig nedgang. Sentralbanksjefen ville oss vondt verre med den siste renteforhøyelsen. Det ga en forsterket effekt i boligmarkedet som skapte ekstra usikkerhet, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening til Dagens Næringsliv.

Boligprodusentenes Forening er imidlertid trygg på at markedet vil snu igjen. Jæger ber kommunene om å bruke tiden godt.

- Stor tilførsel av unge boligkjøpere, sterk sentralisering og høy innvandring tilsier at det blir stor etterspørsel etter nye boliger også i fremtiden. Nå må kommunene bruke nedturen til å legge gode planer som kan realiseres i løpet av neste opptur, sier Jæger til avisen.

DRAMATISK: Salget i forrige kvartal er det klart laveste som er registrert siden målingene startet i 1999. Den dramatiske nedturen fra 2002 til 2003 blir å regne som en opptur, sammenlignet med salgstallene fra forrige kvartal. Foto: TRULS BREKKE
DRAMATISK: Salget i forrige kvartal er det klart laveste som er registrert siden målingene startet i 1999. Den dramatiske nedturen fra 2002 til 2003 blir å regne som en opptur, sammenlignet med salgstallene fra forrige kvartal. Foto: TRULS BREKKE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media