Salget av elsykler eksploderer

Salget av elsykler har doblet seg i år, men det kan bare være begynnelsen på en eksplosjon.

ELSYKKEL: Hans Halvard Kvisle (t.v.) og Jo Espen Bjerk i Evo sykler har økt salget med 50 prosent i år. Foto: Jørgen Hyvang / Finansavisen
ELSYKKEL: Hans Halvard Kvisle (t.v.) og Jo Espen Bjerk i Evo sykler har økt salget med 50 prosent i år. Foto: Jørgen Hyvang / FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Hos XXL tror de elsykler er i en tidlig fase og at salget vil vokse kraftig i årene fremover, skriver Finansavisen i dag.

Evo sykler har hatt en økning i salget på 50 prosent, og regner med å vokse videre fremover. I fjor solgte de elsykler for 15 millioner kroner.

20.000 elsykler i år? - Jeg tror markedet har økt med mellom 80 og 100 prosent i år. Det er solgt rundt 18.000 til 20.000 elsykler i Norge i år. To tredeler av markedet er de billigste modellene under 15.000 kroner. Vi selger kun elsykler i det øvre sjiktet, sier Hans Håvard Kvisle i Evo elsykler til avisen.

Hos Anton Sport har solgt rundt 400 Cannondale elsykler denne sesongen. For neste sesong ser de for seg en økning på 30 prosent.

- I år gikk vi tidlig tom for bestselgerne, sier Morten Borgersen i Anton Sport.

Bare begynnelsen Stian Steen-Olsen hos Merida-importøren Stians Sport har i mange år jobbet for at elsykkelsalget skal bryte gjennom i Norge. Han mener det ennå ikke har skjedd.

- Mange mener at elsykkelsalget har tatt helt av, men jeg mener vi kun har sett et forsiktig forløp på elsykkelboomen vi har i vente, sier han til avisen.

Til tross for salgsveksten så langt, mener Steen-Olsen at det vil akselerere ytterligere, og at det om to år til vil selges opp mot 80.000 elsykler i Norge.

Flere økonominyheter Betalte 182.000 kroner kvadratmeteren
Her rammer oljesmellen kraftigst
Derfor faller Opera så kraftig på børsen