Hyttesalget øker. Trysil er en av Norges mest populære vintersteder. Foto: Ola Matsson.
Hyttesalget øker. Trysil er en av Norges mest populære vintersteder. Foto: Ola Matsson.Vis mer

Salget av fjellhytter øker kraftig

Likevel er det fremdeles kjøpers marked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Prisene på fjellhytter beveger seg fortsatt sidelengs, men kjøperne har hoppet ned fra gjerdet.

Ifølge Finansavisen økte salget av brukte fjellhytter med 26 prosent i fjor, til 3.188. Prisveksten var på 0,3 prosent, som justert for konsumprisindeksen gir negativ realprisvekst.

Kjøperne er tilbake - Prisene utvikler seg flatt, men omsetningen er all-time high. Mange kjøpere har hoppet fra gjerdet, men de er bevisst på hva de vil betale, forteller Christian V. Dreyer, adm. direktør i Eiendom Norge.

Statistikk fra Eiendom Norge viser at det i snitt tar 137 dager, godt over fire måneder, å få solgt en fjellhytte i Norge.

Finansavisen kan fortelle at Trysil er den regionen i Norge hvor det ble solgt flest brukte fjellhytter, totalt 161, mens Hol kommune som huser destinasjonene Geilo og Ustaoset kunne vise til de høyeste medianprisene

Langrenn slår alpint - Vi ser at langrennskommuner har en prisøkning på 1,9 prosent, mens hytter ved alpinanlegg har hatt en nedgang på 2,8 prosent. Så kan man innvende at mange kommuner har fokus på begge deler, og det er helt riktig, men likevel har det vært mulig å lage en statistikk på dette, forteller Dreyer til Finansavisen.

Flere nyheter Danmark har den laveste renten i verden
Laveste boligrente noensinne
- De beste lånekundene får ikke de beste boligrentene