Salget av luksusboliger skyter i været. Har økt med 70 prosent

103 eneboliger til over 15 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Markedet for boliger i luksussegmentet har løsnet for alvor det siste året, skriver Dagens Næringsliv. På ett år har salget av eneboliger til over 15 millioner kroner økt med 70 prosent.

I løpet av de siste 12 månedene er det solgt 103 eneboliger til over 15 millioner kroner i Norge. Luksusboligsalget løsnet for alvor i fjor høst etter at markedet hadde vært preget av lang omsetningstid og kraftige priskutt i kjølvannet av finanskrisen.

- Prisene har ikke steget uforholdsmessig mye, men det omsettes flere dyre boliger. Prisutviklingen i boligmarkedet kommer fra undersiden, og nå tør flere å bevege seg oppover. Tryggheten har kommet gradvis det siste året, sier styreleder Leif J. Laugen i Eiendom Norge til DN.

Av de 103 solgte «luksusboligene» i Norge det siste året, ligger 75 i Oslo. I hovedstaden er snittprisen på en enebolig 8,3 millioner kroner, mens landsgjennomsnittet ligger på 3 millioner.

Til tross for svakere utsikter for norsk økonomi, tror meglere DN har snakket med at markedet for de aller dyreste boligene vil holde seg godt oppe også framover.

- Markedet snur ikke med mindre det blir katastrofe i landet, med vesentlig høyere arbeidsledighet. Men det er ingen tegn på det i det hele tatt. Vi kommer til å ha rekordlav rente i mange år framover, og det er fremdeles velstand i landet, sier eiendomsmegler Nils O.M. Nordvik i Nordvik og partners i Oslo.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer