Nettapotek:

Salget av Paracet 29-doblet

Norges største nettapotek Farmasiet opplever en enorm økning i etterspørselen etter corona-medisiner.

POPULÆRT: Norges største nettapotek har solgt 29 ganger mer Paracet det siste døgnet, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
POPULÆRT: Norges største nettapotek har solgt 29 ganger mer Paracet det siste døgnet, sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at regjeringa innførte nye krisetiltak i går, har nettsalget av apotekvarer skutt i været. Det melder nettapoteket Farmasiet.

I en pressemelding skriver de blant annet at de det siste døget har solgt 29 ganger så mye Paracet, som samme periode i fjor.

I tillegg er salget av reseptbelagte legemidler ni-doblet, og de har solgt 59 ganger så mye nesespray av merket Otrivin som de gjorde samme periode i fjor.

Likevel oppfordrer daglig leder Hans Kristian Furuseth det norske folk til å besinne seg.

- Det er ingen grunn til å hamstre. Vi får løpende påfyll av de fleste legemidler både i dag og gjennom helgen, skriver Furuseth i pressemeldinga.

- Kan bli global mangel

Anne Markestad, farmasøyt ved Nasjonalt senter for legemiddelmangel og legemiddelberedskap i spesialisthelsetjenesten. Hun og kollega og overlege Per Wiik Johansen sier de er «bekymret», men ikke «svært bekymret» over legemiddelsituasjonen.

- Det jobbes med å få kjøpt inn mer legemidler, men dette er et globalt problem. Og det er en økende bekymring for legemiddellagre globalt, sier Markestad til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer