Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Salget går rett til himmels

- Det har vært et eventyrlig salg. Andre nyttårsdag satte vi rekord med 12 millioner kroner i dagsomsetning bare i Oslo, sier Erling Thune, informasjonsdirektør i Elkjøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En storfornøyd Thune kan nå se at kjøpefesten slett ikke er over.

- Mange fikk penger til jul og vil bruke dem på store innkjøp, forteller Thune. Hos Elkjøp har salgssuksessene så langt vært kaffetrakter og datautstyr. Ellers går det som vanlig i januar mye av vanlige hvitevarer.

Men ikke alle som er på salg, kjøper. Mathis Fenne og Janne Renate Stang var på Storo-senteret for å se på vaskemaskin.

- Vi har allerede spart mellom 1000 og 1500 kroner på å vente én måned, men det blir ikke noen vaskemaskin på oss i dag heller, forteller Janne Renate . Paret har brukt tid på å sammenlikne priser for å gjøre et så godt kjøp som mulig.

Ingen av dem har selv opplevd å bli lurt av villedende salgspriser i butikker, men har hørt om andre som har det.

- Vi i Elkjøp blir gransket så nøye av Forbrukerombudet at selv om vi hadde villet jukse, hadde det ikke vært mulig, sier informasjonsdirektør Erling Thune. Han mener at man i lengden bare kan tape på å villede om før-prisene. Til tross for dette retter han et spark mot Forbrukerombudet.

- Jeg tror neppe noen av de store i vår bransje benytter seg av prisfusk, men det er mange små forhandlere som aldri får noen påpakning fra myndighetene, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!