SALGET NED: Etter at engrosrettighetene ble overtatt av dansk distributør, raser salget for det danskeide selskapet Kähler Design Norge. Foto: Kähler Design
SALGET NED: Etter at engrosrettighetene ble overtatt av dansk distributør, raser salget for det danskeide selskapet Kähler Design Norge. Foto: Kähler DesignVis mer

Kähler Design

Salget raser for Kähler Design Norge

Kähler Design Norge omsetter likevel fortsatt for millioner etter at engrosrettighetene ble overdratt til dansk distributør.

(Hegnar.no:) Etter at engrosrettighetene ble overtatt av dansk distributør, raser salget for det danskeide selskapet Kähler Design Norge.

Selskapet omsatte i regnskapsåret 2017/2018 for 5,74 millioner kroner, og satt igjen med et overskudd på 47.248 kroner.

Det vil si at omsetningen har falt med om lag 96 prosent i løpet av to år.

Driftsresultatet til selskapet som inngår i Danish Management Group, endte på 0,27 millioner kroner.

Takket kvinnene

- Vi har mye å takke norske kvinner for. Nesten 50 prosent av alle norske kvinner kjenner til Kähler, og halvparten av disse har kjøpt et Kähler-produkt, kommenterte Jesper Holst Schmidt, adm. direktør i Kähler-konsernet, ifølge Finansavisen i fjor, etter at selskapet, som følge av keramikktrenden, omsatte for 141 millioner kroner i Norge i regnskapsåret 2015/2016.

Det tilsvarer en omsetningsøkning på 90 prosent fra regnskapsåret 2014/2015. Selskapet satt igjen med et overskudd på 6,6 millioner kroner.

«Det er flere årsaker til veksten. Vi har klart å øke kjennskapen til brandet i Norge, og Kähler er blitt et stort brand innen boligdesign. En av de ledende kjedene i Norge rapporterte at blant deres ti mest solgte produkter i fjor var det tre Kähler-produkter. Alle tre var ulike varianter av våre stripete Omaggio-vaser», uttalte Holst Scmhidt i 2016, ifølge avisa.

Dansk distributør

I regnskapet for 2016/2017 var derimot inntektene redusert til 22,1 millioner, med et årsresultat på omtrent én million. Hovedårsaken til det var ifølge selskapet at engrosrettighetene er overdratt til en dansk distributør.

I 2015 åpnet Kähler en flaggskipsbutikk i Hegdehaugsveien i Oslo. Kähler skal fortsette å drive flaggskipsbutikken i Oslo selv, opplyste Holst Schmidt til Finansavisen i fjor.

Andre økonominyheter:
Sjefanalytiker: Bidrar nok til surere stemning jevnt over
Tre aksjetips fra DnB Markets