Stavanger: Antall boliger til salgs øker kraftig. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Stavanger: Antall boliger til salgs øker kraftig. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.Vis mer

Salgspresset øker kraftig i Stavanger

- Vi selger svært lite der borte, og det kommer til å ta tid, sier Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tilbudet av boliger i Stavanger-området går rett til værs, viser tall fra Selvaag Bolig og Eiendomsverdi.

To ulike markeder - I Oslo er det all-time low i totalmarkedet, det er kanskje lavere enn på slutten av 80-tallet. Men i Stavanger-området er det all-time high. Det er nesten like mye til salgs der som det er i Oslo og Akershus til sammen, sa adm. direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig fra talerstolen da han la frem kvartalsresultatet i går.

Les også: Bolig: Her har leieprisen falt 35 prosent

Tallene gjenspeiler et kanonsterkt boligmarked i selskapets kjerneområde i og rundt Oslo. Driftsmarginen bikket 14 prosent, og Schumann skulle gjerne hatt flere prosjekter klare for salg.

Finansavisen kan fortelle at situasjonen er helt omvendt i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg. Der er et planlagt leilighetsprosjekt lagt i skuffen etter at konkurrenten Obos oppnådde meget skuffende respons på et tilsvarende prosjekt.

Selger ikke nye boliger - Det selges boliger i Stavanger, bare ikke nye boliger. Vi selger svært lite der borte, og det kommer til å ta tid, sier Schumann til Finansavisen.

I Stavanger-området var cirka 300 boliger til salgs i juli 2012. I år var antallet oppe i nesten 1.200. Bare siden i fjor har tilbudet økt fra rundt 700 boliger — en oppgang på rundt 70 prosent.

Stavanger henger etter Ifølge Eiendom Norge har boligprisene i Stavanger falt med 1,3 prosent det siste året, mens prisene i landet som helhet har økt med 6,8 prosent.

- En del folk som har jobbet i oljerelaterte bransjer har reist hjem, og boliger blir tomme, sier eiendomsmegler og daglig leder Espen Eide i Eie Stavanger til Finansavisen. 

Flere økonominyheter Saltvedt: - Dette gjør at prisene blir mer presset
Uroen i finansmarkedene blir ekstra stor