- Salgsprosessen er ideologisk motivert

Advarer mot å gjøre Norsk laks "big in Japan".

BIG IN JAPAN: Cermaq holdt pressekonferanse mandag  i forbindelse med at Misubishi gjorde oppkjøp. Her John Hindar i Cermaq , sammen med Yutaka Kyoya. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BIG IN JAPAN: Cermaq holdt pressekonferanse mandag i forbindelse med at Misubishi gjorde oppkjøp. Her John Hindar i Cermaq , sammen med Yutaka Kyoya. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble mandag kjent at Japanske Mitsubishi byr 8,88 milliarder for det statlig kontrollerte fiskeoppdrettsselskapet Cermaq.

Næringspolitisk talsmann Geir Pollestad i Senterpartiet mener at salget viser at statens opphørssalg er i gang.

- Regjeringen har lagt opp til et ensidig nedsalg i statlig eide selskap, uten å ha en konkret plan om hvordan disse midlene skal brukes. Vi frykter at et salg vil føre til økt overskudd på statsbudsjettet som blir spredd utover ulike aksjeselskap på verdens børser. Det er viktig å beholde et nasjonalt eierskap til de selskapene staten sitter på. Denne salgsprosessen er veldig ideologisk motivert, sier Pollestad til Dagbladet.

- Kun en forsmak Pollestad er bekymret for at flere statlig eide selskap vil havne i hendene på utenlandske oppkjøpere.

- Dette er bare en forsmak på det vi har i vente. Å selge til utlandet kunne vært greit om staten hadde et behov for pengene, men i dette tilfellet trenger vi ikke pengene. Da kunne man beholdt eierskapet, og samtidig opprettholdt en statlig kontroll av driften, mener han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer