NEDGANG: En Rema 1000-butikk i Oslo. I forbindelse med lanseringen av appen Æ, hadde butikkskiltet fått en modifikasjon i januar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
NEDGANG: En Rema 1000-butikk i Oslo. I forbindelse med lanseringen av appen Æ, hadde butikkskiltet fått en modifikasjon i januar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Rema 1000 opplever nedgang:

Salgstallene til Rema fortsetter å falle: - Ingen nyhet at vi har hatt utfordringer

Salgstallene til Rema 1000 gikk tilbake med 7,1 prosent i mars, ifølge VG.

Nedgangen kommer parallelt med at kjedens omdømme har falt kraftig.

Ifølge avisen viser den nyeste bransjestatistikken fra analyseselskapet Nielsen at Rema 1000 har hatt nedgang i salget i årets tre første måneder. I januar var nedgangen på 3,2 prosent, mens den var på 3,6 prosent i februar.

Samtidig har konkurrentene Coop Extra og Kiwi hatt motsatt utvikling, med veksttall alle tre månedene. For Coop Extra var veksten på hele 7,9 prosent i mars.

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum i Rema 1000 understreker at tallene er underlagt konfidensialitet for hele bransjen, men kommenterer likevel utviklingen generelt:

- Det er ingen nyhet at vi har hatt utfordringer knyttet til endringer i vårt sortiment i vinter. En litt mindre kjent årsak til tallene er at vi selger mer og mer av våre egne merkevarer som har lavere priser - og dermed vil salgstallet i kroner vises lavere, sier hun.

Fossum opplyser at tallene for påsken og starten på grillsesongen er positive.

Den årlige omdømmeundersøkelsen til kommunikasjonsbyrået Apeland viste i forrige måned at Remas omdømme har falt med 7,3 prosent siden i fjor.