Salmah (4) er delvis lammet etter bombeangrep

- 41% av de drepte og 49% av de skadde er kvinner og barn.

LAMMET: Salmah Abed Rabu (4) ble truffet av splinter etter at huset hun og familien bodde i ble truffet av en bombe.

Hun har en alvorlig skade i ryggen, og måtte opereres samme kveld hun ble tatt inn til sykehuset. Hun er delvis lammet. Foto: NORWAC
LAMMET: Salmah Abed Rabu (4) ble truffet av splinter etter at huset hun og familien bodde i ble truffet av en bombe. Hun har en alvorlig skade i ryggen, og måtte opereres samme kveld hun ble tatt inn til sykehuset. Hun er delvis lammet. Foto: NORWAC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mads Gilbert og Erik Fosse er nå endelig ute av Gaza.

Siden nyttår har de to legene vært vitner til hvordan krigen rammer de sivile.Det bor 1,4 millioner palestinere i Gaza. I følge UNICEF skal hele 56 prosent av disse være barn under 18 år.Lammet fireåringFosse og Gilbert har gjort flere forsøk på å slippe ut fra den krigsherjede byen. Etter at de to legene ikke slapp ut på torsdag, da konvoien de var med i ble stoppet, gikk Gilbert en tur i barneavdelingen på Shifa sykehuset.På rom 545 traff han tre barn som ifølge Gilbert er typiske ofre for de israelske angrepene.

Salmah Abed Rabu (4) ble truffet av splinter etter at huset hun og familien bodde i ble truffet av en bombe. Hun har en alvorlig skade i ryggen, og måtte opereres samme kveld hun ble tatt inn til sykehuset. Hun er delvis lammet.

Familien hennes turte ifølge den norske legen ikke å komme til sykehuset på grunn av all bombingen, og hun ble trøstet av slektninger av de andre barna hun delte rom med.

- Da jeg kom inn på rommet hvisket hun «mamma, mamma, mamma», skriver Gilbert i notatet han skrev ned etter besøksrunden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.