Salmonella-alarm avblåst

Ikke sykdomsbakterier i norsk kjøttdeig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stanser salg av kjøttdeig

(Dagbladet.no): På onsdag denne uka ble det slått full bakteriealarm etter positivt utslag på en rutinemessig salmonellaprøve ved produksjonsanlegget til Fatland Gruppen i Ølen.

Både polsk og norsk kjøtt hadde vært innom anlegget. For sikkerhets skyld ble 70 tonn norsk kjøttdeig trukket tilbake fra 2000 matvarebutikker.

Nå viser kontrollprøver at det ikke fantes salmonellabakterier i kjøttdeigen, melder NTB.

Det betyr at ferskpakket kjøttdeig av varemerkene «Skjeggerød kjøttdeig», «Spar kjøkken familiedeig», «Slakter\'n kjøttdeig» og «Coop kjøttdeig» kan legges ut for salg igjen.

Det er imidlertid mistanke om salmonella-bakterier i det polske kjøttet, melder NTB. Prøver fra dette partiet er sendt til undersøkelser hos Folkehelseinstituttet, og all kjøttdeig herfra blir liggende på et fryselager ved Fatland Gruppen.

Illustrasjonsfoto: DAGBLADET

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer