REDDET: Etter 72 timer alene i ødemarka i Australia, ble Sam endelig reddet av et helikopter den 15. februar. Da var han omtrent 5 kilometer unna der joggeturen startet tre dager tidligere. Foto: Angus Emmott/AP Photo/NTBScanpix
REDDET: Etter 72 timer alene i ødemarka i Australia, ble Sam endelig reddet av et helikopter den 15. februar. Da var han omtrent 5 kilometer unna der joggeturen startet tre dager tidligere. Foto: Angus Emmott/AP Photo/NTBScanpixVis mer

Sam (18) drakk linsevæske og urin for å overleve i den australske villmarka

Briten skulle på joggetur, var borte i 72 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sam Woodhead (18) forsvant etter han la ut på en joggetur fra kufarmen han hadde jobbet på i nesten to uker, i Queensland i Australia, ifølge Sky News.

Ved en tilfeldighet oppdaget han flere pakker med linser i sekken, som hans far hadde pakket for ham. Dette var ifølge hans mor med på å holde 18-åringen i live i 72 timer, i opp mot 40 varmegrader.

- Drakk urin Claire Derry, hans mor, forteller at Sam prøvde å drikke sin egen urin da han gikk tom for linsevæske, men den var etter hvert så mørk at han ikke klarte mer.

- Han hadde ikke noe som kunne holde ham i live da helikopteret fant ham, sier hun.

Sam ble funnet fredag ettermiddag lokal tid, nesten fem kilometer fra farmen han jobbet på. Ifølge redningsmannskapene klarte han så vidt å gå da de tok ham om bord i helikopteret.

Derry og resten av familien til Sam bestemte seg fort for å reise til Australia da de hørte at Sam var borte. De fikk den gode nyheten da de var om bord i flyet fra Singapore til Australia.

Prikket på skuldra Hun forteller at det plutselig var en flyvert som prikket henne på skuldra.

- Han spurte om det var jeg som var Claire Derry, og jeg svarte ja. Jeg så på flyverten at han smilte stort, og han sa «Det er gode nyheter, vi har funnet sønnen din, og han er i live og har det bra», forteller Derry til Courier Mail.

Hans mor besøkte ham på et sykehus i Longreach, hun sier til Sky News at han hadde blitt tynnere, og at han ikke klarte å gå.

- Han ser likevel fantastisk ut, han er solbrun og ikke brent. Han ser bra ut, men han er mye tynnere enn sist jeg så ham, sier hun.

- Vær forsiktig Ifølge Daily Mail hadde han gått ned 15 kilo på de tre dagene. Hans mor mener at tenåringens gode form er grunnen til at han overlevde så lenge.

Sam er også en stor fan av eventyreren Bear Grylls, som har laget en rekke tv-program om hvordan man kan overleve alene i naturen.

- Jeg tror det er noe her folk kan lære for unge folk som tar seg jobber her ute i ødemarka; vær forsiktig, vær trygg, og vær forberedt. Og aldri ta naturen for gitt, sier Mike Curtin fra politiet i Queensland.

TIL TRYGGHET: Her letter helikopteret med Sam Woodhead om bord, for å ta ham med til sykehuset for behandling. Foto: EPA/ANGUS EMMOTT/NTB Scanpix
TIL TRYGGHET: Her letter helikopteret med Sam Woodhead om bord, for å ta ham med til sykehuset for behandling. Foto: EPA/ANGUS EMMOTT/NTB Scanpix Vis mer