Drapssak:

Samantha (21) drept: - Avskyelig og ondsinnet

Samantha Josephson (21) ble drept i 2019 da hun satte seg i en bil hun trodde var i Uber-tjeneste.

OFFER: Samantha Josephson ble i 2019 drept etter å ha satt seg i en bil hun trodde var Uber-turen hennes hjem. Foto: Gofundme
OFFER: Samantha Josephson ble i 2019 drept etter å ha satt seg i en bil hun trodde var Uber-turen hennes hjem. Foto: Gofundme Vis mer
Publisert

- Samantha Josephson var offer for avskyelige, grusomme og ondsinnede handlinger, sa aktoratet under rettssaken mot den tiltalte mannen tirsdag. Dette skriver People.com.

Den 21 år gamle studenten Samantha Josephson fra New Jersey ble i 2019 drept etter å ha satt seg i en bil hun trodde var i Uber-tjeneste.

Josephson (21) ble sist observert 29. mars 2019, på en bar i Columbia i Sør-Carolina. Hun ble seinere funnet død av jegere i et avsidesliggende område i Claredon County - litt over 100 kilometer unna der politiet tror at hun har gått inn i en svart Chevy Impala, hvor tiltalte (27) satt i førersetet.

HEVDER BEVIS: Aktoratet hevder at de har bevis som knytter tiltalte til drapet. Her er politiadvokat Byron Gipson under åpningsargumentet i rettssaken tirsdag. Foto: Tracy Glantz/The State via AP
HEVDER BEVIS: Aktoratet hevder at de har bevis som knytter tiltalte til drapet. Her er politiadvokat Byron Gipson under åpningsargumentet i rettssaken tirsdag. Foto: Tracy Glantz/The State via AP Vis mer

Mange knivstikk

Under åpningsprosedyren i rettssaken mot den tiltalte mannen tirsdag, sa politiadvokat Byron Gipson at påtalemyndigheten har sporingsdata som plasserer Josephson og tiltalte sammen i bilen.

Påtalemyndigheten har også en «spiss gjenstand» som knyttes til mannen, som lager kutt som matcher dem som ble funnet på Josephson.

Josephson ble knivstukket flere ganger - både gjennom føttene, over hele overkroppen, i ansiktet, nakken og hendene, ifølge Gipson.

- Det er de forsettlige, grusomme og ondsinnede handlingene som gjør at tiltalte har blitt tiltalt for å ha kidnappet Samantha Josephson. Han har blitt tiltalt for drap på Samantha Josephson, sa Gipson.

Politiadvokaten hevdet at påtalemyndigheten har overvåkningsopptak og vitnesbyrd fra DNA-eksperter, som støtter påstandene mot tiltalte.

- Og han er tiltalt for besittelse av et våpen fra en voldelig forbrytelse, og til riktig tid vil vi be deg tilbakekalle dommer for skyld i hver av disse anklagene, la Gipson til.

Tiltalte, som har erkjent seg ikke skyldig i anklagene, har sittet i fengsel i Richland County siden han ble arrestert dagen etter at Josephson forsvant.

- IKKE BEVIS: Forsvarsadvokat Alicia Goode hevder at aktoratet ikke har DNA-bevis. Her er hun under åpingsargumentet i rettssaken mot tiltalte tirsdag 20. juli 2020. Foto: Tracy Glantz/The State via AP
- IKKE BEVIS: Forsvarsadvokat Alicia Goode hevder at aktoratet ikke har DNA-bevis. Her er hun under åpingsargumentet i rettssaken mot tiltalte tirsdag 20. juli 2020. Foto: Tracy Glantz/The State via AP Vis mer

- Null DNA-bevis

Forsvarsadvokat Alicia Goode argumenterte imidlertid under åpningsuttalelsene at etterforskerne ikke har funnet DNA-bevis på Josephsons klær eller kropp, som knytter tiltalte til drapet.

- Jeg vil at dere skal høre dette tallet igjen, og det er null, sa Goode, og fortsatte;

- Det er DNA-mengden på kroppen til Samantha Josephson som samsvarer med tiltalte. Null. Det er ikke på klærne hennes, det er ikke under de oppkrevede og skadde fingerneglene, det er ikke på anklene.

Goode hevdet også at etterforskere i stedet fant DNA som tilhørte «flere».

- Det er ingen bevis for at tiltalte er den som kidnappet og drepte Samantha Josephson. Ikke hopp til konklusjoner i denne saken, sa forsvarsadvokaten.

Josepshson gikk sisteåret på Universitet i Sør-Carolina og var bare uker unna å være utdannet statsviter da hun ble drept, ifølge The State. Hun hadde planer om å studere videre ved Drexel University Thomas R. Kline School of Law i Philadelphia etter endt utdanning.

Hennes død har inspirert til handling fra statlige lovgivere, som arkiverte lovgivning kort tid etter drapet.

Delingsøkonomi-industrien har også implementert endringer etter Josepshons død. Blant annet tydeligere visninger av førers førerkort.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer