Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samantha (28) poserte som 13 år gammel jente, flyttet inn hos fosterfamilie og begynte på skole

Seriesvindleren skal ha over 40 kjente alias.

SERIESVINDLER: Samantha Azzopardi. Foto: Calgary Police Service
SERIESVINDLER: Samantha Azzopardi. Foto: Calgary Police Service Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 28 år gamle Samantha Azzopardi lot som om hun var 13 år, flyttet inn hos en fosterfamilie og begynte på en lokal ungdomsskole i den australske storbyen Sydney. Det hevder blant annet New York Post, Sky News og australske News, som omtaler saken.

Spilte offerrolle
Denne uken sa 28-åringen seg skyldig i at hun ved fire anledninger uredelig skaffet seg økonomiske fordeler. Aktoratet har nå bedt om at Azzopardis helsetilstand utredes, før hun eventuelt blir dømt i den lokale domstolen i Hornsby.

Seriesvindleren har over 40 kjente alias, med navn som ligner mistenkelig mye på kjente kvinner, blant annet Aurora Hepburn, Dakota Johnson, Lindsay Coughlin og Emily Peet.

Løgnene skal ha ført til at Samantha Azzopardi klarte å skaffe en iPad, en mobiltelefon, helseforsikring og reisekort til offentlig transport.

Hun spilte en overbevisende rolle som en 13 år gammel jente, og offer for sexhandel, mishandel og tortur, viser forklaringene. Hennes oppdiktede identitet het Haper Hart.

Avmagret og stum
I 2013 dukket hun opp utenfor en politistasjon i Dublin, Irland. Hun var helt avmagret og kunne ikke snakke. Hun skal ha gitt forferdelige skildringer av menn som hadde forgrepet seg på henne.

Det irske politiet brukte tusenvis av arbeidstimer og angivelig opp mot 250 000 dollar for å finne ut hvem hun var og hva som hadde skjedd med henne.

Etter en stund stod hennes mors eks-kjæreste fram og fortalte sannheten. Dette førte til at hun ble utvist fra Irland, og ble sendt hjem til Australia.

Amerikanske Emily Bamberger møtte Azzopardi da hun var på ferie i Sydney i 2014. Azzopardi skal da ha fortalt at hun var en kongelig og at hun derfor måtte holde seg under radaren. For å gjøre historien troverdig forfalsket Azzopardi dokumenter.

- Jeg var skremt, sa Bamberger, som forklarer at Azzopardi hadde overbevist henne om at hun var kongelig, og hadde blitt kidnappet da hun var ung.

Azzopardi skal også ha hevdet at hun ble flyttet rundt av Interpol for å holde henne skjult fra offentligheten.

For Bamberger endte det ikke godt - hun skal ha endt opp i fengsel, for så å bli deportert ut av Australia.

- Det er det rareste som har hendt meg. Hun kjente familien min og visste hvor jeg bodde. Jeg har aldri vært så redd, sa Bamberger til australske News.

Hele Norges coronakart