Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raymond Johansen (Ap):

- Samarbeid med MDG er fornuftig

Det er store muligheter for at Ap kan samarbeide med MDG på nasjonalt plan og gjerne inngå avtaler med dem, mener Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

ADVARER MOT Å SKYVE VEKK MDG: Raymond Johansen samarbeider med MDG i Oslo og mener det er fornuftig også på nasjonalt nivå. Foto: Bjørn Langsem
ADVARER MOT Å SKYVE VEKK MDG: Raymond Johansen samarbeider med MDG i Oslo og mener det er fornuftig også på nasjonalt nivå. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi bør i hvert fall ikke dytte MDG mot Høyre, svarer han i et NRK -intervju på spørsmålet om Arbeiderpartiet bør åpne for å regjere sammen med Miljøpartiet De Grønne.

Han understreker at det er gode muligheter for samarbeid med MDG.

- Om det er regjeringssamarbeid eller ikke, det er en annen skål. Men å finne konstruktive samarbeid, gjerne med avtaler, det er fornuftig, sier han.

Han advarer mot Senterpartiets angrep på miljøpartiet.

BYVETTREGLENE: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) orienterte om coronasituasjonen i Oslo og tiltak gjennom sommeren. VIDEO: NTB SCANPIX Vis mer

- Måten Sp snakker om MDG på, for å ta flere Frp-stemmer i distriktene, er man ikke tjent med på sikt, mener Johansen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har uttalt at partiet ikke åpner for å danne regjering med MDG etter valget neste år, men at planen er å samarbeide med SV og Sp. Johansen leder et byråd der Ap samarbeider med MDG og SV.

- Jeg innser at det er annerledes å samarbeide nasjonalt, hvor blant annet olje- og gasspolitikken fører til ganske stor avstand. Men man skal snakke respektfullt om hverandre, og miljøbevegelsen er en voldsom kraft, en av de sterkeste internasjonale kreftene vi har. Der må sosialdemokratiet også være med, vi må også være en del av miljøbevegelsen, sier Johansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!