Samarbeider om Gaza-plan

Ariel Sharon og opposisjonsleder Shimon Peres skal lage tilbaketrekningsplaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De er enige om å støtte Gazaplanen, sier en politisk kilde til Reuters.

Sharons regjering er svekket etter at medlemmer på den ytterste høyrefløy forlot den i protest mot statsministerens planer om en unilateral tilbaketrekning fra Gazastripen.

For å gjennomføre planene trenger derfor Sharon å styrke sin posisjon. Derfor møtte han Peres i et frokostmøte mandag. Diskusjonene er fremdeles på et veldig tidlig stadium, og det er ikke ventet at de to kommer til enighet i løpet av mandag.

- Hvis det går bra, kan vi si at forhandlingene formelt begynner, sier en av Sharons rådgivere til nyhetsbyrået Reuters.

En annen kilde sier at mye arbeid gjenstår før en koalisjonsregjering kan bli en mulighet.

- Dette er bare begynnelsen på forhandlingene, og de diskuterte ikke detaljer. Peres sa at han trenger et mandat fra sitt parti hvis arbeiderpartiet skal gå inn i regjeringen, sier kilden.

Peres krever at tilbaketrekningen fra Gazastripen fremskyndes og at den skjer i samråd med palestinerne hvis han skal gå med på å regjere med Sharon.

Et annet vanskelig element i forhandlingene er hvilken ministerpost Peres eventuelt skal inneha. Peres ser ut til å ønske seg utenriksministerposten, men innad i Sharons Likud-parti ville det være meget upopulært om nåværende utenriksminister Silvan Shalom fikk sparken.

(NTB)