Samarbeider om ølpris?

Europeiske ølgiganter som Heineken, Carlsberg og Grolsch har fått overraskende besøk fra EU-etterforskere som skal undersøke om selskapene samarbeider om ølpriser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskere fra EU-kommisjonen har gjennomført razziaer hos storbryggeriene den siste tiden. Hvis det blir funnet beviser for at bryggeriene har brutt med EUs konkurranseregler, risikerer de at opp til 10 prosent av deres inntekter blir inndratt.

Etterforskerne tror ikke at ølprodusentene bare har latt være å drive reell konkurranse på pris. Mistanken er at de også har avtalt å dele markedet seg imellom, og utveksle fortrolige opplysninger om forretningsspørsmål.

Taperne i dette avtalte spillet er først og fremst EU-områdets mange hundre millioner øl- og mineralvanntørste forbrukere.

- Etterforskningen befinner seg fortsatt på et tidlig stadium. Dokumentene som er beslaglagt i løpet av denne uken, må nå gjennomgås og vurderes. Det er ennå for tidlig å felle noen dom over bryggeriene, eller å si når saken kan være ferdig gransket, het det i en erklæring fra EU-kommisjonen i dag.

(NTB)