Samarbeidet med talibanminister

PST har hatt kontakt med den tidligere talibanministeren som skal ha stått bak et terroristmiljø i Oslo.

NATURLIG Å SNAKKE MED HAM: - Etter det som skjedde 11. september 2001, var det naturlig for oss å snakke med ham. En slik person er en person det er naturlig for PST å ta kontakt med, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB. Bildet er av 
PST-sjef Jørn Holme. 
FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX
NATURLIG Å SNAKKE MED HAM: - Etter det som skjedde 11. september 2001, var det naturlig for oss å snakke med ham. En slik person er en person det er naturlig for PST å ta kontakt med, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB. Bildet er av PST-sjef Jørn Holme. FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har samarbeidet med den tidligere talibanministeren som skal ha stått bak et terroristmiljø i Oslo.

NRK kjenner til at PST hjalp mannen med å få asyl da han kom til Norge, og senere med familiegjenforening. Den tidligere helseministeren i Taliban-regimet har også ført en dialog med PST.

- Etter det som skjedde 11. september 2001, var det naturlig for oss å snakke med ham. En slik person er en person det er naturlig for PST å ta kontakt med, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til NTB.

- Det var bakgrunnen hans som gjorde at vi tok kontakt med ham. Han er ikke noen kilde for oss lenger nå. Det har han ikke vært på lang tid, sier Bernsen.

- Ikke hjulpet med asyl

VG skriver lørdag at flere av de 25 unge mennene som PST har aksjonert mot, skal ha hatt jevnlig kontakt i en moské på Grønland i Oslo. Der skal de ha fått ideologisk opplæring av den tidligere Taliban-ministeren.

49-åringen kom til Norge og en by på Østlandet i 2001. Mannen skal ha levd på trygd og samtidig fungert som ubetalt imam i menigheten i Oslo. PST bekrefter å ha hjulpet mannen med familiegjenforening, men hevder sikkerhetstjenesten ikke hadde noe med mannens asylsak å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer