Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samba og brannbomber mot politiet

Demonstrantene i Praha har i dag brukt både brannbomber og samba mot politiet. Flere personer har fått mindre skader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer ble skadd under steinkasting mot en McDonaldsrestaurant tidligere i dag. Helikoptre i lufta, sperringer, vannkanoner, 11 000 politifolk, militante og fredelige demonstranter og et massivt presseoppbud har gjort området rundt konferansesenteret der møtene avholdes til en sydende heksegryte.

- Her er stemningen helt i taket. Vi er nå like ved politisperringene. Her blir vi sittende, sier Tine Larsen fra Natur og Ungdom til Dagbladet.no. Sammen med 500 andre demonstranter har hun danset seg i sambatakt fram til en av de mange politisperringene rundt senteret.

Autonome grupper planlegger nå å storme flere av politisperringene. Ved en sperring er det blitt kastet flasker og molotovcocktails mot politiet, som svarte med tåregass og vannkanoner.

De foreløpige tallene tyder på at det er 5000 demonstranter mot 11 000 politifolk, og de fleste demonstrantene ønsker ikke å delta i voldelige aksjoner.

- Demonstrasjonsledelsen ønsker en ikke-voldelig linje. Jeg blir her, og er fornøyd med det, sier Larsen.

Over 300 demonstranter er avvist ved grensen de siste dagene. I går ble en amerikaner og to polakker arretsetert og bøtelagt etter å ha hengt ut et banner like ved konferansesenterret. De fikk en bot tilsvarende 230 norske kroner, men fikk returnert både banner og klatreutstyr.

BRANNBOMBER: Klærne til flere politifolk tok fyr etter at demontranter kastet brannbomber mot sperringene.
TRENER DEMONSTRANTER: Tine Larsen er en av de 5000 demonstrantene i praha. Her kurser hun andre deltakere før avreise.