Sambandsproblemer for nødetatene

Men nødnettet fungerte som forventet, mener kommisjonen.

Lagt frem i dag: 22. juli-kommisjonens rapport ble i dag offentliggjort. Foto: Torbjørn Katborg Grønning /  Dagbladet
Lagt frem i dag: 22. juli-kommisjonens rapport ble i dag offentliggjort. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et av temaene som tas opp i 22.juli-rapporten, som ble lagt frem i dag, er sambandsproblemene som oppsto 22. juli i fjor.

Nødetatenes nye digitalsamband, Nødnett, skal gi bedre kommunikasjon mellom politi, brannvesen og helsepersonell, slik at hjelpen skal komme så raskt som mulig til de som trenger det. 

Ingen vesentlige mangler I følge rapporten ble det ikke meldt om vesentlige mangler og feil verken i nettet eller nødmeldesentralenes Nødnett-utstyr, på tross av problemer med sambandsproblemer. Nødnettet fungerte som forventet under hele innsatsperioden, står det i rapporten. Driftstatistikken viser også lite kødannelse i nettet sett i forhold til de mange samtalene.

Flere politidistrikt var involvert i aksjonen. Sambandsproblemene oppsto fordi de involverte hadde ulikt sambandsutstyr, og aksjonene skjedde i områder med og uten Nødnett.

De ulike sambandsløsningene påvirket aksjonen på Utøya. Politi fra noen av de deltakende distriktene hadde Nødnett som sin primære og eneste sambandsløsning. Fordi Nordre Buskerud politidistrikt, som Utøya ligger i, er utenfor dagens Nødnett-samband, ble kommunikasjonen under aksjonen berørt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer