Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samboer (40) pågrepet for ett år gammelt drap

Per Vålnes (50) meldt savnet fra Balsfjord 1. desember i fjor.

 IKKE FUNNET:  En 40 år gammel kvinne er pågrepet og siktet for drap på Per Vålnes (50), som forsvant fra Balsfjord i Troms 30. november i fjor. Han er ennå ikke funnet tross omfattende leting og etterforskning. Foto: Privat.
IKKE FUNNET: En 40 år gammel kvinne er pågrepet og siktet for drap på Per Vålnes (50), som forsvant fra Balsfjord i Troms 30. november i fjor. Han er ennå ikke funnet tross omfattende leting og etterforskning. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Troms og pågrepet og siktet en 40 år gammel kvinne for drap eller medvirkning til drap etter at Per Vålnes (50) forsvant i Balsfjord for snart ett år siden, melder Nordlys.

Dagbladet får i ettermiddag bekreftet at det er den savnedes samboer som er pågrepet og siktet.

Lokalt politi og Kripos har lagt ned stor teknisk og taktisk etterforskning for å oppklare forsvinningen. 50-åringen ble sist sett 30. november i fjor, ifølge samboerens tidligere forklaring til politiet.

Den drapssiktede kvinnen sitter nå i Tromsø i avhør.

- Vi kan ikke utelukke at det blir flere pågripelser i saken, sier Andreas Nilsen, regionlensmann i Målselv, Bardu og Balsfjord til Nordlys.

Over 70 vitner er avhørt, og på tross av leting med likhund, miniubåt, småfly og letemannskap er ennå Vålnes ikke blitt funnet.

Det var samboeren som meldte Per Vålnes savnet 1. desember i fjor.

Søndag 4. desember 2011 ble bilen, en hvit VW Transporter, funnet ved vinterstengt rasteplass ved E8 i Lavangsdalen i Troms, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding.

Politiet registrerte først saken som en forsvinning. Men i april i år kom nye opplysninger som gjorde at etterforskningen dreide seg mot drap.

Bilen ble funnet på en parkeringsplass 45 kilometer fra hjemmet i Sagelva, en kilometer fra kommunesenteret Storsteinnes i Balsfjord.

Lue og votter lå igjen i bilen på tross av vintervær. Bilnøklene ble seinere funnet i Smalakelva nær parkeringsplassen. Per Vålnes' iPhone er ikke funnet, skriver Nordlys.

Hundeoppdretter Per Vålnes feiret sin 50-års dag bare fem dager før han ble meldt savnet av samboeren.

Han er vokst opp i Vardø i Finnmark med familierøtter i Ål i Hallingdal. De siste årene har han drevet oppdrett av hunderasene dogo canario og chihuahua på en kennel i tilknytning til hjemmet i Troms. 

Han, samboeren og to barn flyttet fra Ål til Storsteinnes i 2010, ifølge Hallingdølen.

Samtidig med kenneldriften pusset han opp et hus på Torpo i barndomstraktene. Han hadde studert fotografi og hatt utstilling i Ål.

Sporslutt etter bursdag Selv om samboeren først forklarte at han var sett dagen før da hun meldte han savnet 1. desember i fjor, har politiet hatt et «sort hull» i dagene etter feiringen av 50-års dagen 26. november i fjor.

Fra 27. november har det ikke vært aktivitet på pc'en til den savnede.

Ifølge samboeren var det seks personer i bursdagsfeiringen 26. november: jubilanten selv, den nå drapssiktede samboeren og fire menn, alle venner av paret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media