Samboer i julegave

Trist måtte Morten dra ut for å feire ensom plattform-jul. Men jobben fiksa tidenes julegave...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med trist hjerte reiste Morten Idsøe (29) ut til Snorre TLP-plattformen forrige onsdag. I sommer ble han kjæreste med Marte Elise Oftedal Øvernes (29), og for tre uker siden ble de samboere. Likevel måtte han for tredje år på rad tilbringe jula på plattformen hvor han jobber med cateringen.

- Det var veldig deprimerende at vi ikke fikk feire jul sammen, forteller Marte til Dagbladet.no.

Gave på slede

Hun skulle feire jul med moren, og skulle ikke få se samboeren før på nyåret. Men hos arbeidsgiveren Norsk Hydro tok de affære da de så hvor trist Morten var. Bitte lille julaften ringte de Marte og spurte om hun kunne tenke seg å være julegave.

- Jeg ordnet meg fri fra jobben, og måtte i all hast pakke for å dra til plattformen dagen etter, forteller hun.

Der ble hun holdt i skjul i en liten lugar i nesten et døgn, før det ble tid for gaveåpning på julaften. Morten fikk vite at han som yngstemann på cateringen måtte komme fram for å åpn e en stor pakke. Inn på sleda kom den digre eska hvor samboeren hans satt inni.

Stakk på lugaren

- Det var rett før han gikk i bakken. Han besvimte nesten da han så meg, ler Marte og forsikrer om at han kom seg raskt etter sjokket.

- Først ble han helt grå og lurte på hva i all verden jeg gjorde der. Så ble han veldig glad. Jeg var den beste presangen han noensinne hadde fått.

Jubelen sto i taket og tårene trillet hos flere av de 180 om bord. Det lykkelige paret fikk tildelt dobbellugar, og de var ikke seine med å finne veien dit.

- Dagene etterpå har bare vært helt fantastiske, og jeg kan ikke få takket nok de som ordnet dette, sier Marte som forlot plattformen med helikopter onsdag ettermiddag.

<B>GLEDEN: Han forsikret Marte at hun var den beste julegaven han noensinne hadde fått.
<B>SAMMEN I JULA: Nesten to døgn fikk de sammen før Marte ble fraktet tilbake til land.
MYSTISK GAVE: Nissen dro fram slede med en stor pakke.
<B>UTVALGT: Morten Idsøe måtte åpne fordi <I>"han var yngst på cateringen"</I>.
<B>SJOKKET: - Hva gjør du her, utbrøt Morten da han avdekket samboeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer