Samboer pågrepet og drapssiktet

ELVERUM: Politiet i Elverum har pågrepet og siktet samboeren til den 20 år gamle kvinnen som i går ble funnet med store hodeskader i et bolighus i Elverum. Kvinnen døde i går ettermiddag på Ullevål sykehus, etter å ha blitt holdt kunstig i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var tidlig i går morges at den 20 år gamle kvinnen ble funnet med skuddskader i hodet. Politiet i Elverum har pågrepet og siktet samboeren til kvinnen, etter hva de anser som skjellig grunn til mistanke.

- Helhetlig sett mener vi det er mest sannsynlig at det er siktede som har påført kvinnen skadene. Vi har ingen holdepunkter for å kunne si at andre var til stede, sier politiinspektør Odd Henning Svalheim i Østerdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Våpen beslaglagt

Svalheim opplyser at det ble gjort beslag i et våpen på åstedet, og at dette vil bli gjenstand for videre undersøkelse i dag.

Den avdøde kvinnens samboer er tidligere domfelt, men politiet ønsker ikke å si noe om hva han er domfelt for. Både siktede og kvinnen skal ha tilhørt et rusbelastet miljø i Elverum.

Samboeren er siktet for forsettlig drap, og han ble i går ettermiddag avhørt om forholdet. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling klokka 13.00 i dag.

Nabo varslet politiet

Den 20 år gamle kvinnen skal være påført skuddskadene i hodet natt til i går. Hun ble funnet i parets felles bolig på Søbakken ved Sagtjernet i Elverum ved 05.30-tida i om morgenen, etter at en nabo meldte fra til politiet om at noe hadde skjedd i bolighuset. Kvinnen ble kjørt vekk med amulanse like etter at hun ble funnet.

Luftambulansen ble rekvirert, men kunne ikke lande i Elverum på grunn av tett tåke. Derfor ble kvinnen kjørt landeveien til Oslo og Ullevål sykehus.

Klinisk død

Tidligere på dagen i går ble kvinnen erklært klinisk hjernedød. Hun var tilknyttet en respirator som holdt henne kunstig i live, men ble erklært død klokka 14.50 i går ettermiddag.

Bare timer etter at kvinnen ble funnet, ba politiet i Elverum om bistand fra kriminalpolitisentralen i Oslo. To eller tre kriminalteknikere gjennomførte om formiddagen og utover ettermiddagen undersøkelser i bolighuset der kvinnen ble funnet.

Kripos bistår blant annet med en fingeravtrykkekspert, får Dagbladet.no opplyst hos Kriminalpolitisentralen.

Vil si lite

Så langt i etterforskningen er politiet svært sparsomme med opplysninger. Politiet har startet rundspørring i boligområdet der kvinnen ble funnet, og vil gjennomføre avhør med dem som kan ha opplysninger om den avdøde kvinnen.

FUNNET I BOLIGHUS: Politiet satte i gang undersøkelser etter at den unge kvinnen ble funnet hardt skadd i et bolighus i Elverum. Kvinnen ble kjørt vekk med amulanse like etter at hun ble funnet. Hun døde senere på Ullevål sykehus.