SAMBOEREN MELDTE FRA:  Politiets teknikere undersøkte leiligheten i går der den 23 år gamle kvinnen ble funnet død. FOTO: LEIF STANG/DAGBLADET.
SAMBOEREN MELDTE FRA: Politiets teknikere undersøkte leiligheten i går der den 23 år gamle kvinnen ble funnet død. FOTO: LEIF STANG/DAGBLADET.Vis mer

Samboer sluppet fri - drapssiktelse opphevet

Obduksjon i Bergen: Ikke noe straffbart forhold da kvinne (23) døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Mannen som var siktet for drapet på sin samboer i Bergen i går, er løslatt og siktelsen er opphevet.

Resultatet fra obduksjonen av den døde kvinnen viser at det ikke var knyttet noe straffbart til dødsfallet, opplyser Hordaland politidistrikt i en pressemelding ved 13-tiden i dag.

- Vi har hatt et møte med politiet, og kan endelig bekrefte at det ikke mer er snakk om noe straffeskyld i denne saken. Min klient har det fremdeles tungt og vanskelig. Han og hans familie må nå få ro, sier forsvarsadvokat Eirik Nåmdal til Dagbladet.

Samboeren som nå er løslatt har bodd sammen med den døde kvinnen og hans foreldre i et hus i Mathopen i Bergen. Advokat Nåmdal vil vurdere å fremme et erstatningskrav mot politiet for urettmessig straffeforfølging.

- Det skal vi vurdere etterhvert. Nå er det viktig at han får komme seg etter den svært vanskelige og tragiske opplevelsen han har vært igjennom, sier Eirik Nåmdal.

Den døde kvinnen er 23 år gammel og fra Latvia.

Også samboeren, som selv varslet politiet om dødsfallet, er fra Latvia.

Ringte selv - og gråt Mannen satt i nærheten av boligen i Mathopen i Bergen og gråt. Da politiet kom til stedet, fant de den døde kvinnen i boligens sokkelleilighet.

- Det er omstendigheter i denne saken som gjør at vi mener det er et mistenkelig dødsfall, sa stasjonsjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon til Dagbladet i går. Han var tilstede da kriminalteknikere undersøkte sokkelleiligheten der kvinnen ble funnet.

En venninne av den avdøde kvinnen sier til Bergensavisen (BA) at hun ikke kan forstå at venninnen er død og at samboeren hennes er siktet for drap.

Han skal ha jobbet som bygningssnekker i Bergen.

- Hun elsket livet
— Det er helt ufattelig, jeg trodde ikke på det da jeg fikk vite det. Hun elsket livet, sier venninnen til BA.

Hun møtte den 23 år gamle venninnen sist tirsdag i samboerparets leilighet i Mathopen. Da skal hun ha virket optimistisk, blant annet fordi hun hadde fått seg jobb i en hurtigmatrestaurant i Bergen. Samboerparet beskrives som svært aktive. De skal ha trent sammen etter jobb nesten hver dag og likt å gå på fjellturer.

Samboerparet leide sokkelleiligheten i en stor enebolig. Området i Mathopen regnes som et rolig strøk. Flere vitner er avhørt av politiet.