Samboer tatt for drap

En 37-åring er pågrepet for å ha drept samboeren i Sykkylven i natt. Politiet har ennå ikke avhørt mannen som er fraktet til sykehus - trolig neddopet på piller. Han ga seg etter at ti væpna politi beleiret boligen hans i morgentimene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37-åringen ringte selv politiet i natt og fortalte at han hadde drept samboeren. Han gjorde det samtidig klart at han ikke aktet å samarbeide med politiet.

Utenfor huset fant politiet liket av den 46 år gamle kvinnen. Etter en drøy times beleiring av huset i Sykkylven, pågrep politiet mannen i 06.30-tida.

Ukjent motiv

- Vi tror han var påvirket av tabletter. Fordi vi ikke visste hvor mye han hadde fått i seg, fraktet vi ham rett til Sentralsykehuset i Ålesund, sier politiinspektør Yngve Skovly til Dagbladet.no.

De har ennå ikke fått avhøre 37-åringen, som nå ligger og sover på sykehuset etter å ha blitt pumpet. De vet derfor ikke hvorfor kvinnen ble drept eller hvorfor mannen valgte å kontakte politiet med kvinnens telefon.

Politiet avhører i ettermiddag fire personer som var leieboere i huset hvor kvinnen ble funnet. Politiet vil foreløpig ikke si om noen av de fire har vært vitner til drapet.

Klokka 03.53 ringte mannen til politiet og fortalte at han hadde gjort seg til drapsmann i løpet av natta.

Kjenning av politiet

Like etter klokka 06.30 var beleiringen var over.

- Offeret og den antatte gjerningsmannen skal være samboere. Vi vil foreløpig ikke opplyse hvordan kvinnen ble drept, sier Skovly i Ålesund politidistrikt.

Han opplyser at 37-åringen er en gammel kjenning av politiet. I morgen avgjør retten om han skal varetektsfengsles, men det kan også være aktuelt med psykiatrisk behandling.

Det blir nå foretatt tekniske undersøkelser på åstedet. Huset hvor mannen ble pågrepet består av flere leiligheter, og det befant seg tre andre personer i samme hus da politiet aksjonerte. En fjerde person hadde klart å komme seg unna. Alle fire vil bli avhørt som vitner, melder NTB.