Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samboere kastet ut av KFUK-KFUM

To av ti valgte medlemmer av Norges KFUK-KFUMs forbundsstyre er permittert fordi de er samboere. Speiderorganisasjonen foreslår å godta homofile i partnerskap, men vil ikke akseptere heterofile samboere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbundsstyreleder Gunnar Wik i Norges KFUK-KFUM bekrefter at de to er permittert. Han sier til Vårt Land at det er organisasjonens prinsipielle regler som har ført til permitteringen. Han sier saken har vært grei, samtidig som den har ført til en lei situasjon på det personlige plan.

De to kvinnene som er permittert, har sagt nei til gjenvalg på landsmøtet som foregår i KFUM-hallen i Oslo fram til 5. juli. På møtet kommer landsrådet for Klubb og Ten Sing med forslag om at homofile i partnerskap må godtas fullt ut som ledere i Norges KFUK-KFUM. Derimot er det ingen som foreslår endring av heterofile samboeres mulighet til å inneha lederverv.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!