Samboere og homser kan bli ledere i KFUK/KFUM

Et flertall i forbundsstyret i Norges KFUK-KFUM vil åpne for at heterofile og homofile samboere kan være ledere i den kristne ungdomsorganisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forslaget skal avgjøres på landsmøtet som starter i Sogndal torsdag.

Etter de gjeldende regler kan samboere ikke være ledere i den kristne organisasjonen. Homofile i partnerskap kan i noen av de regionale kretser være ledere, mens de ikke kan være det i andre kretser. Forslaget om å endre dette regelverket kommer fra landsutvalget for Unge Voksne og Triangel landsutvalg.

Ifølge innstillingen fra disse to utvalgene er det på tross av gjeldende bestemmelser likevel et faktum at det i Norges KFUK-KFUM finnes mange samboende ledere. Det henger sammen med en uklar lederdefinisjon. Etter gjeldende praksis må enhver enhet i organisasjonen ha en hovedleder over 18 år, som må skrive under på en ledererklæring. Hovedlederne omfattes av de gjeldende vedtak om samboerskap, mens de øvrige lederne ikke gjør det.

Reaksjoner

Kommunikasjonssjef Gunnar Mathisen i Norges KFUK-KFUM sier til NTB at det er kommet om lag 20 henvendelser til organisasjonen etter at forbundsstyrets innstilling ble kjent. En håndfull av disse reaksjonene kommer fra medlemmer som gjør det klart at de vil vurdere å melde seg ut dersom landsmøtet gjør vedtak i tråd med forbundsstyrets innstilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer