Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samboeren drept - konto sperret

To dager etter at Solfrid Pedersen mistet samboeren sin i en trafikkulykke, bestemte banken seg for å sperre kontoen som Solfrid hadde disposisjonsrett over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var nå avdøde Ronny Reinertsen som forsørget Solfrid og de to barna deres.

- Jeg skulle ta ut penger på minibankkortet vårt, men minibanken ga bare beskjed om at dette kortet nå var ugyldig, forteller Solfrid.

Plutselig satt hun alene med to små barn, ingen penger og en begravelse nær forestående.

Da Solfrid henvendte seg til Sparebanken Pluss i Kristiansand, fikk hun beskjed om at kontoen var sperret inntil videre og at banken ikke kunne gjøre noe.

- De sa til og med at jeg måtte være klar over at de kunne ta leiligheten hvis jeg ikke var i stand til å betale boliglånet, sier Solfrid og prøver å svelge klumpen i halsen.

Hun synes det hele blir ekstra absurd når det bare er snakk om 7000 kroner som totalt står sperret på Ronnys gamle konto.

- Det er bankens plikt å sperre alle kontoer når en person dør, sier banksjef Trond Bæck i Sparebanken Pluss.

SJOKK: To dager etter at Solfrid Pedersen mistet samboeren sin fikk hun enda et sjokk: Banken sperret kontoen, og plutselig satt hun, Henriette (1) og nyfødte Iselin (3 uker) uten penger.