Samboeren fengslet for Aker Brygge-ranet

Samboeren (33) til Bandidos-sjef Lars Harnes ble varetektsfengslet i to uker i ettermiddag. Hun påkjærte kjennelsen på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Tingrett fengslet i ettermiddag den 33 år gamle kvinnen i to uker, med brev- og besøksforbud. Hun vil også sitte isolert i varetektsperioden, uten mulighet til å kommunisere med andre insatte.

Retten mener det er fare for bevisforspillelse og skjellig grunn til å mistenke henne for å ha vært delaktig i ranet mot DnB på Aker Brygge natt til mandag.

33-åringen skal ikke ha vært til stede under selve ranet, men politiet knytter henne til kjøretøy de mener var ment brukt under ransflukten.

Natt til mandag ble Bandidos-medlem Lars Harnes (34), nynazisten Daniel de Linde (25) og Petter Tharaldsen (32) fra den tidligere Tveita-gjengen pågrepet, etter å ha fått med seg rundt fem millioner kroner.

Tirsdag stilte den 33 år gamle ettbarnsmoren opp i samboerens fengslingsmøte i Oslo tingrett. Senere samme kveld ble også hun arrestert - og siktet for medvirkning til grovt ran.

Politiet mener hun sammen med en 27 år gammel mann med tilknytning til Bandidos, reiste ut til området rundt Grønmo søppelfylling i Oslo for å hente kjøretøy tenkt brukt under ransflukten natt til mandag - en motorsykkel og en bil.

27-åringen ble løslatt samme kveld, men siktelsen er oppretteholdt. Totalt seks personer er så langt siktet i saken. Politiet mistenker at flere kan være involvert.

Funn gjort i bilen gjør at politet knytter kjøretøyene opp mot ranet. Etter hva Dagbladet.no erfarer, kan kvinnen kun knyttes til motorsykkelen.

Ifølge 33-åringens forsvarer reagerte hun med overraskelse på pågripelsen. Fengslingsmøtet i dag gikk for lukkede dører. Rett før klokka 15 falt kjennelsen. To ukers varetekt - ikke fire, som politiet ba om.

Varetektsfengslingen ble påkjært på stedet. Anja K. Hellander mener at politiet ikke kan knytte hennes klient til ranet.

- Hun tok kjennelsen tungt, sier Hellander til Dagbladet.no.

Kvinnen var selv tilstede i retten. Hun nekter å forklare seg til politiet.

TATT ETTER RANET: Bandidos-boss Lars Harnes.