Samboeren siktet for Linda-drapet

Klokka 16 i dag gikk Linda Didriksens tidligere samboer inn på politistasjonen i Bodø for å bli avhørt. Under to timer seinere var han siktet for drap. - Han tok det svært tungt, sier hans advokat Roald Angell til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Linda Didriksens samboer møtte til avhør hos politiet i dag klokka 16. Han ble ved avhørets start orientert om at han hadde fått status som mistenkt. Han sa at han ikke hadde noe å tilføye i saken. Politiet har en annen oppfatning, og i løpet av avhøret ble han siktet for forsettelig drap på Linda Didriksen, sier politiinspektør Ann Rødvei ved Bodø politidistrikt til Dagbladet.no.

Samboeren har tidligere gitt utrykk for at han ønsket å bli avhørt for å få avkrefte mistankene som er kastet over ham.

Politiet vil ikke kommentere om det kom fram opplysninger i avhøret som førte til at mannens status ble endret fra mistenkt til siktet.

Framstilles mandag

Den tidligere samboeren vil bli framstilt for Salten forhørsrett på mandag. Politiet kommer til å be om at mannen blir varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

- Jeg regner med at vi ber om fire uker, sier Rødvei til Dagbladet.no.

LINDA-SAKEN:

  • 1.juni 2000 forsvant 18 år gamle Linda Didriksen fra sitt hjem og samboer i Spildervik på Ørnes i Meløy kommune i Nordland. Hun var gravid i tredje måned. Ifølge familien skulle hun bare en liten tur i kiosken.
  • Omfattende leting etter kvinnen ble igangsatt, uten resultat.
  • 7. juni ble leteaksjonen innstilt. Lokalbefolkningen fryktet at de aldri får vite hva som er skjedd med 18-åringen.
  • I slutten av mai i år ble politiets etterforskning gjenopptatt.
  • På dagen ett år etter at hun forsvant, ble levningene av Linda Didriksen funnet ved Storvikskaret, om lag 25 kilometer fra den savnede kvinnens hjem. Det som trolig var kvinnens klær ble to dager i forveien funnet i Skaugvollelva, nesten 20 kilometer fra der levningene ble funnet.
  • Saken ble etterforsket som en mulig drapssak.
  • 15. juni ble Linda Didriksens tidligere samboer pågrepet, siktet for forsettlig drap på sin tidligere kjæreste.
  • Linda Didriksen begraves fra Rødøy kirke mandag 18. juni.

(NTB)

Politiet vil avhøre den siktede flere ganger i løpet av helga. De understreker at de ikke kommer til å gå ut til pressen med noe informasjon om hva den siktede sier i avhørene.

Nekter straffskyld

Roald Angell er forsvarer for den nå drapssiktede mannen. I kveld sier advokat Angell at hans klient tok siktelsen svært tungt, og at han ikke erkjenner noe av det han er siktet for.

Angell opplyser videre at hans klient har forklart seg i samsvar med tidligere forklaringer, og at han vil godta å bli vareteksfengslet mandag.

- Han vil begjære seg løslatt, sier Roald Angell til Dagbladet.no.

Hørte krangling fra leiligheten

Linda Didriksens tidligere samboer har forklart at hun forlot kjellerleiligheten deres ved 15.30-tiden 1. juni i fjor, angivelig for å handle på Havna gatekjøkken. NTB melder at politiet senere fant hennes lommebok og mobiltelefon liggende i leiligheten.

Politiet skal også tidligere har konfrontert Linda Didriksens samboer med at de ikke tror på hans forklaring.

Ifølge NTB har naboer forklart til politiet at de hørte krangling fra leiligheten natten før hun forsvant. Politiet mener han har forklart seg uriktig om denne krangelen.

NTB melder at mannen som nå er siktet hevder å ha vært på Ørnes i Nordland 1. juni i fjor da Linda Didriksen forsvant. Vitner har forklart til politiet at de skal ha snakket med ham ved en bensinpumpe i Gildeskål, som ligger 45 kilometer unna Ørnes.

Trodde på løsning

- Jeg har meget godt håp om at vi strafferettslig får en løsning på drapsgåten, sa politimester Bjørn Hareide i Bodø til Dagbladet for en uke siden.

Han ville ikke si hva han la til grunn for uttalelsen.

- Jeg er fornøyd med det analytiske arbeidet våre folk har gjort. Etter ett år med leting fant vi levningene av Linda. Dermed løste vi det største problemet. Etter dette funnet har jeg i grunnen ikke vært i tvil om at vi også strafferettslig vil klare å få et resultat, sa Hareide.

Mistenkeliggjort

Mannen som nå er siktet, har sagt at han følte seg mistenkeliggjort av politiet.

- Han mener at politiet lekker informasjon som knytter ham til ugjerningen. Blant annet min klients påståtte uriktige forklaring om en krangel med Linda Didriksen, opplysningen om hockeybagen som skal være brukt i forbindelse med ugjerningen, og uttalelser om kriminaltekniske undersøkelser av hybelleiligheten, sa mannens advokat, Roald Angell til Dagbladet.no.

18-årige Linda Didriksen ble meldt savnet fra sitt hjem på Ørnes i Meløy 2. juni 2000. Forsvinningen ble opplyst å ha skjedd 1. juni. Nøyaktig ett år senere ble levningene etter ungjenta funnet ved Storvikskaret i Gildeskål kommune.

SAMBOEREN SIKTET: Politiet i Bodø har siktet Linda Didriksens tidligere samboer for forsettlig drap.