«PRØVELSEN»: Samboeren til Eirik Jensen, Ragna Lise Vikre, åpnet en kunstutstilling i Oslo i kveld. Dette skjer tre dager før den korrupsjonstiltalte samboeren hennes får dommen i Oslo tingrett. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Eirik Jensen-saken

Samboeren til Eirik Jensen åpner utstilling tre dager før han får dommen. - Mye følelser i det bildet. Det selger jeg ikke

Flere av Jensens støttespillere var til stede da samboeren åpnet kunstutstilling i Oslo i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare tre dager før den tidligere politilederen Eirik Jensen får dommen der han risikerer 21 års fengsel, er han i full sving i Interiørgalleriet på Briskeby på Oslo vest.

Han har hjulpet samboeren - kunstneren og illustratøren Ragna Lise Vikre (57) - med å sette opp en utstilling sammen med kunstmaleren Tore Hogstvedt (53).

- Det har vært en måte å overleve på, sier Jensen til Dagbladet idet utstillingen åpner.

Han har hjulpet til ved å skaffe pensler, rammer og maling.

- Mye følelser i det bildet

Presseoppbudet er stort på utstillingen som er fylt med blant annet med et selvportrett av samboeren Vikre og hennes portrett av Jensen kalt «Prøvelsen».

- Bildet ble malt helt i starten av vår relasjon. Det var da jeg følte at Eirik åpnet opp, og fortalte meg hvordan han hadde det. Så det ligger veldig mye følelser i det bildet. Det er ikke et bilde jeg har tenkt å selge. Jeg viser det fram i kveld, sier Vikre til Dagbladet.

Se mer fra utstillingen i videoen øverst i saken.

Hun forteller at situasjonen er spesiell. At hun i dag åpner en utstilling, tre dager før samboeren kan dømmes til 21 års fengsel for korrupsjon.

- Vi er veldig glade for å kunne lande dette, men jeg skal ikke nekte for at det er spesielt med tanke på det som skal skje på mandag, sier hun.

Hva forventer du av mandagen?

- Det synes jeg er vanskelig å si. Det er egentlig helt umulig å forberede seg på noe slikt, sier Vikre.

SAMARBEID: Kunstnerne Ragna Lise Vikre og Tore Hogstvedt sammen med Eirik Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SAMARBEID: Kunstnerne Ragna Lise Vikre og Tore Hogstvedt sammen med Eirik Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Betyr mye

Til utstillingen, kalt «Mennesket og naturen», har Jensen invitert en rekke profilerte gjester og støttespillere. Blant dem er forlegger Erling Kagge, hvis forlag Jensen har utgitt to bøker på, privatetterforsker Finn Abrahamsen og forfatter Thomas Winje Øijord.

I tillegg er flere av Jensens tidligere kolleger i politiet, og støttespillere til stede på galleriet. Blant annet er Jensens tre forsvarere, John Christian Elden, Arild Holden og Sidsel Katralen til stede. Det samme er Jensens første forsvarer, Jens-Ove Hagen.

Jensen holdt selv en tale i galleriet da utstillingen ble åpnet fredag kveld. Der sammenliknet han utstillingen med en fødsel.

- Det har betydd mye for meg. Det har vært en komplisert prosess med denne saken som en skygge over oss, sier Jensen.

- Vi har forsøkt å legge saken til side, sier Jensen, som også avslører at utstillingen egentlig skulle åpnes 22.9, men ble framskyndet på grunn av domsavsigelsen.

Til Dagbladet forteller Jensen at han er forberedt på at alt kan skje på mandag, samtidig som han har unngått å la det prege ham for mye den siste tida.

- Jeg har egentlig satt det litt på vent. Jeg har vært i rettssaker før. Vi får bare forholde oss til at det er laget en ramme rundt det, og som vi er nødt til å være tilstede på, sier han.

STØTTESPILLERE: Jens-Ove Hagen, Arild Holden, og John Christian Elden var alle til stede under utstillingen. Hagen var Jensens første forsvarer. Holden og Elden forsvarer ham nå. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STØTTESPILLERE: Jens-Ove Hagen, Arild Holden, og John Christian Elden var alle til stede under utstillingen. Hagen var Jensens første forsvarer. Holden og Elden forsvarer ham nå. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer