Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samboeren til Quart-eier Trygve Eftestøl solgte bilder av Mette-Marit. Paret brukte pengene til oppussing.

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Timinga for salg av bildene var helt idiotisk, innrømmer Trygve Eftestøl, som fredag trakk seg fra Quart-styret etter at Dagbladet dokumenterte økonomisk rot i festivalen. Dagbladet i går: Quartfestivalens skyggeside. Dette gikk galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eftestøl sier at Quart-styret diskuterte salg av bildene.

Slottet reagerte

Kronprins Haakon og Mette-Marit møtte hverandre for første gang på en privatfest i Kristiansand på midten av 90-tallet. De påfølgende åra var kronprins Haakon ofte på festivalen. Forholdet til Mette-Marit Tjessem Høiby ble kjent gjennom avisa Fædrelandsvennen i romjula 1999.

Sommeren 2000 dukket begge opp på Quart-festivalen. De første bildene av Mette-Marit på festivalen ble tatt av Dagbladet på VIP-området på festivalområdet. Kvelden etter kom også kronprinsen på festivalbesøk.

For Quart-festivalen har kronprinsen vært viktig, ettersom han på en måte har gitt festivalen legitimitet - ikke minst overfor bekymrede foreldre.

Festivalen slet i mange år med rykter om mye fyll og narkotika på festivalområdet. Etter at kronprinsen viste seg på festivalen, ble det stuereint å sende ungdommer til Kristiansand.

Samlet bilder

15 feriebilder av Mette-Marit dukket opp i Se og Hør. Dette skjedde til tross for at Mette-Marit hadde gitt ei venninne i oppdrag å samle inn private bilder av henne.

- Mette-Marit klarte nesten å samle inn alle bildene, men det var noen som heller ville tjene penger på henne, sier en sentralt plassert kilde til Dagbladet.

Dagbladet kjenner til at også Slottet reagerte kraftig på bildesalget. Mette-Marit selv var svært lei seg, og i dag er hun ikke venninne med Mille Kirsti Nyman. Nyman, som er fra Flekkerøy, ble kjent med Mette-Marit gjennom en felles venninne. De to jentene hoppet høsten 1992 på en sydentur i all hast. På ei gresk ferieøy koste jentene seg i ei uke.

- Dårlig timing

Dagbladet kjenner til at pengene for bildene også ble brukt av Nymans samboer, Quart-investor Trygve Eftestøl.

- Vi har kilder som hevder at det var du som fikk pengene, Eftestøl?

- Nei. (Han ler.)

- Du gikk ikke i banken og hentet anvisningen fra Se og Hør?

- Det kan være at vi tok ut pengene til å betale regninger eller et eller annet. Det kan godt være. Vi bor jo i samme hus. Hvis regninga skal betales, så kan du ta den regninga og jeg den andre. Det kan godt hende at jeg har hevet disse pengene, men det er fordi vi bor under samme tak. Vi pusset opp badet akkurat på den tida, så det passet fint, sier Eftestøl, som sier at samboeren fikk 100000 kroner for de 15 bildene.

- Hun fikk også 10000 kroner ekstra for tort og svie, fortsetter Eftestøl.

- Dere dolket deres fremste ambassadør, kronprins Haakon, i ryggen?

- Du kan godt si at det var dårlig timing. Vi i Quart-styret hadde diskutert bildesalget, og vi anbefalte henne å ikke gjøre det. Men selv om hun er dama mi, så kan ikke jeg styre henne, sier Eftestøl.

- Forsøkte du å advare henne mot å selge bildene?

- Ja, jeg mente det ville være skadelig for festivalen.

- Er det ikke rart at du hevet sjekken, da?

- Nei, helvete, er det rart? spør Eftestøl.

Ble ikke advart

Mille Kirsti Nyman sier til Dagbladet at hun aldri ble advart av Quart-styret mot å selge bildene.

- Det var hundre prosent min avgjørelse å selge, sier Nyman.

Hun vil ikke kommentere hva pengene ble brukt til, hvem som hentet anvisningen, eller hvor mye hun fikk betalt.

- Dette er en avtale mellom meg og Se og Hør, sier Nyman.

PÅ QUART: Mette-Marit og kronprins Haakon på Quart-festivalen 6. juni 2000. Inne på Hotel Caledonien fikk de med seg en konsert med Nitin Sawhney. Til høyre på bildet er Morten Andreassen, bestevenn med Mette-Marit. Bildet er tatt etter midnatt.
BRUKTE PENGENE: Quart-investor Trygve Eftestøl sier han advarte samboeren mot å selge feriebilder av Mette-Marit til Se og Hør.