Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samboerpar siktet etter baby-død

Et samboerpar fra Bergen ble i dag varetektsfengslet i to uker siktet for å være ansvarlig for at den fire måneder gamle jentebabyen deres døde. Samboerparet stiller seg uforstående til fengslingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forhørsretten i Bergen fikk politiet medhold i to ukers varetektsfengsel med brev- og besøksforbud for den 32 år gamle kvinnen og hennes samboer på 37 år, melder TV 2.

En obduksjonsrapport etter babyens død for to uker siden skal ha påvist ytre skader på den lille jenta. Det skal være den direkte årsaken til fengslingene.

Ifølge TV 2 har den 32 år gamle kvinnen tidligere mistet to andre babyer i krybbedød. Disse dødsfallene ble undersøkt på vanlig måte, og etterforskningen av dem er avsluttet.

Ikke Münchhausen

Politiadvokat Eirik Stolt-Nielsen sier til NTB at siktelsen bare gjelder ett barnedødsfall. Han ville ikke kommentere saken utover det, og understreker at etterforskningen pågår.

- I Bjarkøy-saken som nå går for retten, har det såkalte Münchhausen by proxy-syndromet vært trukket inn, er det noe dere vurderer også i denne saken?

- Parallellen til Bjarkøy-saken er veldig vanskelig å trekke, og jeg gjentar at vi etterforsker utelukkende ett dødsfall. Da er det ganske tøft å få slike paralleller trukket opp i dagen, sier Stolt-Nielsen.

Han tilføyer at politiet tidligst vil kunne uttale seg mer om saken tirsdag.

Mistenkelig

- Politiet har startet etterforskning på bakgrunn av opplysninger fra sykehuset til det som politiet har funnet grunn til å karakterisere som et mistenkelig dødsfall, sier mannens forsvarer advokat Jostein Alvheim til TV 2.

- Det er en nokså alvorlig siktelse som min klient har tatt til etterretning foreløpig, så får vi se utviklingen av saken, sier kvinnens forsvarer Odd Drevland.

Den siktede kvinnen følte seg ikke i stand til å møte i retten fredag, men hun er godt klar over hva som foregår, sier forsvareren.

(NTB)