Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samboerpar siktet for forsettlig drap på familiemedlem

Den avdøde kan ha vært savnet siden i fjor høst.

ÅMLI: Politiet gjør undersøkelser på en eiendom på Simonstad i Åmli kommune. Foto: Jens Holm / Stringerfoto
ÅMLI: Politiet gjør undersøkelser på en eiendom på Simonstad i Åmli kommune. Foto: Jens Holm / Stringerfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Aust-Agder etterforsker et drap som har funnet sted i Åmli kommune.

  • Har du tips? Ring oss på 24 00 00 00, skriv til oss på 2400@dagbladet.no eller SMS/MMS til 2400.

- I flere uker har vi etterforsket en savnetsak. Vedkommende er tidligere kjent for politiet. Politiet ønsket kontakt med den savnede etter undersøkelser. Ingen har meldt ham savnet og politiet har ikke fått kontakt med ham. I går gjorde vi funn av en død person i Åmli som antas å være den savnede. Det er grunn til å tro at vi står overfor et drap. Vedkommende er sendt til obduksjon og vi regner med å ha identitet i løpet av kort tid, sa politistasjonssjef Jan Sverre Krogstad på en pressekonferanse like etter klokka 12 i dag.

Saken etterforskes nå av lokalt politi, sammen med etterforskningsenheten i Kristiansand og Kripos.

Politiet ønsker tips i saken fra mennesker som kan vite noe om hva som har skjedd fra og med i fjor høst og fram til nå, og ber om at disse rettes til Arendal politistasjon.

- I går formiddag pågrep politiet to personer som er siktet for drap eller medvirkning til drap. Kvinnen er i slutten av 40-årene og mannen i slutten av 30-årene. Alle er etnisk norske, opplyser politiadvokat Vanja Bruvoll.

Avhør av de siktede vil pågå utover dagen. Det er innført flyforbud i området i forbindelse med etterforskningen.

Kvinnen nekter straffskyld

Ifølge Agderposten er et samboerpar siktet for forsettlig drap på et familiemedlem. Kvinnens forsvarer, Ole J. Devold, bekrefter overfor avisa at paret ble pågrepet tirsdag.

- Jeg kan bekrefte at jeg representerer en av de siktede. Hun ble avhørt i går og i dag. Min klient nekter straffskyld, sier Devold til Agderposten.

Samboerens forsvarer ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. Paret, som skal være i 30- og 40-årene, vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Jeg kan bekrefte at politiet mistenker at en person er drept, sier kommunikasjonsrådgiver Julia Bergmann i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Til avisa sier Bergmann at hun ikke vet om det er et drap som er begått nå eller om det er et drap som politiet har oppdaget nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling