Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samboerpar siktet for voldtekt av mindreårig jente i Finnmark

17 personer er siktet i en omfattende sak i Finnmark som dreier seg om overgrepsmateriale og voldtekt.

FENGSLET: Mannen og kvinnen ble for to uker siden fengslet i Øst-Finnmark tingrett. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
FENGSLET: Mannen og kvinnen ble for to uker siden fengslet i Øst-Finnmark tingrett. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En alvorlig overgrepssak er under opprulling i Finnmark.

15 personer fra hele fylket er siktet for besittelse av overgrepsmateriale. I tillegg er et samboerpar siktet for voldtekt av ei ung jente, opplyser Svein Erling Mikalsen ved Finnmark politidistrikt.

- Har erkjent voldtekt

Torsdag for to uker siden ble en mann og en kvinne varetektsfengslet i Øst-Finnmark tingrett i fire uker med brev- og besøksforbud. De to er underlagt full isolasjon i to av ukene.

De to er siktet for voldtekt av ei jente på under 14 år i en kommune i Øst-Finnmark. De to skal ha blitt pågrepet i forbindelse med en storaksjon mot nedlasting av overgrepsmateriale og seksuell framstilling av barn.

Politiet i Finnmark opplyser at det er snakk om et samboerpar, og at det ikke skal være voldtekt av eget barn.

STORE DATABESLAG: Politiet har beslaglagt 326 dataenheter i forbindelse med etterforskningen i Finnmark. Foto: Politiet
STORE DATABESLAG: Politiet har beslaglagt 326 dataenheter i forbindelse med etterforskningen i Finnmark. Foto: Politiet Vis mer

- De er nå siktet for voldtekt av barn under 14 år. I løpet av etterforskningen vil vi vurdere om det blir aktuelt å skjerpe til grov voldtekt av barn under 14 år. som har en strafferamme på 21 år, sier påtaleansvarlig Morten Daae.

Ifølge politiet har samboerparet erkjent forholdene, og påtalemyndigheten opplyser at de vil begjære fortsatt fengsling av paret.

- Gjennom databeslag avdekket vi et pågående overgrep i den ene saken. Det er funnet grunnlag for konkret mistanke mot at dette har skjedd mot et barn som er under skolepliktig alder, sier Monica Lorentzen i Finnmark-politiet.

326 dataer beslaglagt

Alle de andre er siktet for nedlasting av materiale som viser overgrep og seksualiserte framstillinger av barn. Ifølge politiet er de siktede fra hele Finnmark.

De siktede er i hovedsak menn i alderen 26 til 72 år som tidligere ikke har vært i politiets søkelys. Politiet ser ingen forbindelse mellom personen.

Personene som ble pågrepet har i stor grad erkjent forholdene de er siktet for, opplyser.

Politiet har beslaglagt 326 dataenheter med til sammen 112 368 gigabyte materiale.

HARDDISKER: Til sammen har politiet innhentet 112 368 gigabyte med materiale. Det er fortsatt mye analysearbeid som gjenstår. Foto: Politiet
HARDDISKER: Til sammen har politiet innhentet 112 368 gigabyte med materiale. Det er fortsatt mye analysearbeid som gjenstår. Foto: Politiet Vis mer

Ønsket ikke kommentere

Fra før har politiet i det lengste forsøkt å holde lokk på saken før de kommer med en pressemelding i dag. I tillegg er tingrettens kjennelse unntatt offentlighet.

Påtaleleder i Finnmark politidistrikt, Morten Daae, opplyser at de ikke ønsker å kommentere saken før dagens pressekonferanse.

Edel Hennie Olsen ved Finnmarksadvokatene representerer den siktede kvinne.

- Jeg kan ikke kommentere denne saken, sier hun til Dagbladet.

Vidar Zahl Arntzen representerer den siktede mannen. Også Arntzen opplyser at han ikke kan kommentere saken.

- Aksjonerte mot titall boliger

Politiet skal ha aksjonert mot et titall boliger i Finnmark onsdag 21. mars, skriver iFinnmark.

Avisa skriver at det ble gjennomført samtidige aksjoner i flere kommuner i både øst- og vestfylket. Det skal ha blitt tatt beslag i en rekke datamaskiner med overgrepsmateriale under aksjonen.

Har du opplysninger eller tips om denne saken? Send e-post til 2400@dagbladet.no, sms til 2400 eller ring oss på 2400 0000.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling