Samboerpar siktet for voldtekt av mindreårig jente i Finnmark

17 personer er siktet i en omfattende sak i Finnmark som dreier seg om overgrepsmateriale og voldtekt.

FENGSLET: Mannen og kvinnen ble for to uker siden fengslet i Øst-Finnmark tingrett. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
FENGSLET: Mannen og kvinnen ble for to uker siden fengslet i Øst-Finnmark tingrett. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En alvorlig overgrepssak er under opprulling i Finnmark.

15 personer fra hele fylket er siktet for besittelse av overgrepsmateriale. I tillegg er et samboerpar siktet for voldtekt av ei ung jente, opplyser Svein Erling Mikalsen ved Finnmark politidistrikt.

- Har erkjent voldtekt

Torsdag for to uker siden ble en mann og en kvinne varetektsfengslet i Øst-Finnmark tingrett i fire uker med brev- og besøksforbud. De to er underlagt full isolasjon i to av ukene.

De to er siktet for voldtekt av ei jente på under 14 år i en kommune i Øst-Finnmark. De to skal ha blitt pågrepet i forbindelse med en storaksjon mot nedlasting av overgrepsmateriale og seksuell framstilling av barn.

Politiet i Finnmark opplyser at det er snakk om et samboerpar, og at det ikke skal være voldtekt av eget barn.

- De er nå siktet for voldtekt av barn under 14 år. I løpet av etterforskningen vil vi vurdere om det blir aktuelt å skjerpe til grov voldtekt av barn under 14 år. som har en strafferamme på 21 år, sier påtaleansvarlig Morten Daae.

Ifølge politiet har samboerparet erkjent forholdene, og påtalemyndigheten opplyser at de vil begjære fortsatt fengsling av paret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer