Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Samboerpar skjenket tenåringsgutter og lokket dem til sex

Tiltalt for overgrep mot tre gutter i 12- til 14-årsalderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 27 år gammel kvinne og en 31 år gammel må i november møte i Nordhordaland tingrett tiltalt for seksuell omgang med tre gutter i alderen 12 til 14 år, skriver Bergens Tidende

Paret skal ifølge tiltalen ha kommet i kontakt med guttene i fjor høst, og i en periode på to måneder skal paret hatt regelmessig sex med dem.

- Sjenket, lokket og truet

De mindreårige guttene skal ha blitt sjenket med alkohol, blant annet brennevin, og deretter blitt sterkt oppfordret til seksuelle aktiviteter og samleier med paret.

Guttenes bistandsadvokat mener samboerparet står overfor en meget alvorlig tiltale.

- Ethvert seksuelt overgrep er alvorlig og denne tiltalen taler for seg. Dette er en meget alvorlig sak. Her er det en kombinasjon av skjenking, lokking og også truing som kan forklare hvordan guttene har havnet i en slik situasjon, sier guttenes bistandsadvokat Einar Drægebø til Bergens Tidende.

Bevis kan ha gått tapt

Pågripelsen og siktelsen av paret kommer etter at politiet i desember i fjor stormet boligen deres i en av Bergens nabokommuner og siktet dem for seksuell omgang med fire gutter.

Riksadvokaten har imidlertid bare tatt ut tiltale for seksuell omgang med de tre yngste guttene, fordi den fjerde var 16 år da overgrepene skal ha skjedd.

Politiet frykter imidlertid de kan ha gått glipp av viktige bevis i saken, etter at den 31-årige mannen klarte å smugle med seg en mobiltelefon inn på cella. Dermed kunne han ringe to medhjelpere som fikk fjernet en minnebrikke fra et digitalkamera. Politiet sitter derfor uten bildebevis på at paret skal ha hatt sex med guttene.

Derimot ble det funnet store mengder barnepornografi på de ulike datamaskinene 31-åringen har hatt.

- Ikke straffeskyld

Mannens forsvarer, Jannicke Keller-Fløystad, sier til Bergens Tidende at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

Til avisen sier hun at hennes klient i de første avhørene fortalte at guttene ikke hadde gjort annet enn å se på.

Den 27 år gamle kvinnens forsvarer ønsker ikke å uttale seg om saken.