Samboerskapet kan felle Korsvold

Tidligere sjef i Storebrand, Åge Korsvold (54), mener fremdeles han ikke har gjort noe galt i forbindelse med sine opsjonsavtaler. Men samboerskapet til Storebrand-direktør Anita Bemer (32) kan felle Korsvold, skriver dn.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i dag tidlig, sa Åge Korsvold at han ikke er overrasket over at Økokrim nå etterforsker hans opsjonsavtaler. Korsvold mener fremdeles at hans private opsjonsavtale med storaksjonær i Storebrand, Steen & Strøm, ikke var ulovlig. Korsvold møtte pressen med sin advokat Else Bugge Fougner.

Dagens Næringslivs nettutgave avslører nå at samboerskapet med Anita Bemer kan ha avgjørende betydning for Økokrims etterforskning av saken.

Bakgrunnen er at Anita Bemer og Åge Korsvold ble samboere en måned før den siste opsjonsavtalen ble inngått. Korsvold argumenterer med at selv om han var toppsjef i Storebrand, hadde han ikke innsyn i investeringstjenestene i selskapet.

Men det hadde samboeren. Hun hadde da en direktørstilling i Storebrand Kapitalforvaltning.

Ifølge dn.no forvalter selskapet over 150 milliarder kroner.

I tillegg til at Korsvold ville kunne ha innsyn i Storebrands investeringstjenester er alle ansatte i Storebrand Kapitalforvaltning omfattet av handleforbudet i Verdipapirhandelloven. Det samme gjelder nærstående til ansatte der. Dermed faller også Åge Korsvold inn under denne bestemmelsen.

Dette sa verken Åge Korsvold eller hans advokat Else Bugge Fougner noe om på sin pressekonferanse i dag.