Sambygdinger samlet i sorg

TORVASTAD (Dagbladet): I sjokk og sorg strømmet ungdommer og foreldre til minnestund i Bjørgene grendahus i går. Meldingen om at 21 år gamle Ragnar Rossevik var knivdrept i Haugesund sentrum natta før, spredte seg fort i det lille bygdesamfunnet nord på Karmøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede 19-åringen, som er fra distriktet, blir framstilt for varetektsfengsling i Haugesund i dag.

Han valgte å melde seg til politiet i går formiddag etter råd fra sine foreldre.

- Mange av kameratene til den drepte samlet seg først hjemme hos oss. Men det ble etter hvert så mange som kom at vi fant ut at vi trengte et større lokale der ungdommene kunne snakke sammen om det fryktelige som har hendt, sier faren til en av Ragnar Rosseviks kamerater til Dagbladet.

Rundt femti sambygdinger kom sammen i sorgen i grendahuset i går. Ungdommer og foreldre satt benket rundt bordene og pratet lavt. Også avdødes bror var til stede.

- Dette er en tragedie vi ikke trodde var mulig i ei lita bygd. Ungdommene må komme sammen for å snakke ut og vise følelser de sliter med. Det er så mange ubesvarte spørsmål, sier en annen far som tok initiativet til minnestunden.

Graden av skyld

Også politiet i Haugesund står med mange ubesvarte spørsmål rundt dramaet som utspant seg midt i byens sentrum natt til søndag. Graden av skyld blir ifølge politiet et sentralt tema i den videre etterforskningen.

Etter det de avhørte vitnene har fortalt skal den 19 år gamle gjerningsmannen ha blitt kraftig provosert av 21-åringen ved inngangen til kjøpesenteret Markedet i Haugesund sentrum.
Begge parters kamerater prøvde ifølge politiet å roe gemyttene, uten å lykkes.

- Gjerningsmannen og to kamerater befant seg utenfor Markedet da 21-åringen og hans fire kamerater kom til kjøpesenteret der de hadde en bil som sto og ventet. Her skjedde en provokasjon, og alle personene beveget seg nordover Sørhauggata til hotell Saga. Der skjedde knivstikkingen, opplyser stasjonssjef Johan Sortland ved Haugesund politidistrikt til Dagbladet.

Stakk av

Like etter oppdaget en politipatruljebil 21-åringen som lå i fotgjengerfeltet.

Vitner har fortalt at både gjerningsmannen og hans to kamerater løp fra åstedet i Sørhauggata like utenfor Rica Saga Hotell.

- Jeg hørte skriking, men reagerte ikke så mye på det. Jeg trodde det var snøballkrig utenfor hotellet. Det kryr alltid av folk her på denne tida av natta når utestedene stenger, forteller Karin Taule som var på jobb i hotellets restaurant. Nattevakten Leif Gunnar Økland oppdaget tilfeldigvis at en person lå i gata like før politiet kom til åstedet:

- Det sto flere ungdommer rundt vedkommende. De virket rådville, men like etter var ambulansefolkene på stedet.

Ingen av de involverte ungdommene er kjent for politiet fra før.

Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med flere vitner til ugjerningen.

Meldte seg

Klokka elleve i går formiddag ringte den nå drapssiktede 19 år gamle gutten sjøl til politiet og meldte seg.

Han hadde da fortalt sine foreldre hva som hadde hendt. Drapsvåpenet, en kniv, ble funnet hjemme hos 19-åringen og er overlevert til politiet.

Stasjonssjef Johan Sortland vil ikke si hva slags kniv det er snakk om, heller ikke hvor mange knivstikk offeret ble påført. Politiet har ingen opplysninger som tyder på at noen av de andre involverte hadde kniv på seg.

- Det er ikke snakk om ungdommer fra noe spesielt miljø. Både offer og gjerningsmann var sammen med kamerater på byen, men det er ikke et oppgjør mellom gjenger, sier stasjonssjef Sortland.

Han mener det ikke er noe som tyder på at offeret og den unge gjerningsmannen kjente hverandre fra før.

Politiet vil ikke kommentere om det var rusmidler med i bildet da knivstikkingen skjedde.

SØK: En politipatruljebil oppdaget 21-åringen liggende i fotgjengerfeltet mellom Steinparken og hotell Saga. Han døde like etter. Politiet lette i morgentimene i går etter sport ved åstedet.