Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Samer stenges ute fra juryer

Samer med dårlige norskkunnskaper får ikke bli meddommer eller jurymedlem til tross for at samisk og norsk er likestilte språk. Ordningen er diskriminerende mener Samefolkets parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sameloven sier at samisk og norsk er likeverdige språk, men domstolloven stiller klare krav til meddommere og jurymedlemmers norskkunnskaper. Dette gjelder også i områder der det bor flest samer.

- Dette er klart diskriminerende, mener Brita Kåven som er leder i Samefolkets parti i Karasjok til Aftenposten.

Samefolktes parti har bedt Justisdepartementet om å ordne opp.

Departementet står imidlertid fast på at kravene til gode norskkunnskaper også må gjelde i det samiske forvaltningsområdet, som omfatter kommunene Karasjok, Kautokeino, Nesseby, Porsanger, Tana og Kåfjord.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling