Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sametingspresidenten ba flere ofre om å stå fram

Sametingspresident Aili Keskitalo ba i sin nyttårstale om at flere overgrepsofre fra Tysfjord burde stå fram.

NYTTÅRSTALE: Sametingspresident Aili Keskitalo mener flere Tysfjord-ofre bør stå fram. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NYTTÅRSTALE: Sametingspresident Aili Keskitalo mener flere Tysfjord-ofre bør stå fram. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har så langt etterforsket 151 seksuelle overgrepssaker i Tysfjord-komplekset og tatt ut ti tiltaler.

I nyttårstalen pekte Keskitalo på at det er flere overgrepsofre i den lille samebygda med rundt 2000 innbyggere.

- I Tysfjord har mange måttet lide gjennom tidene. For en måned siden fikk vi vite at politiet innrømmer å ha sviktet mange. Det fins nok fortsatt noen der ute som ikke har stått fram. En same kan uttrykke uenighet med taushet. Derfor ber jeg dem som ikke tør, om å fortelle. Ikke skjul sorgen og smerten mer, la sinnet forlate de innerste kamrene, sa sametingspresidenten.

- Vi er her og vi vil støtte dere som trenger oss. Søstre, brødre, vi er her. Det er også en styrke i samiske slekter, det nettet som tar imot en som faller. Likevel kan slektsbåndene noen ganger være til besvær, når man må forsvare og beskytte slekta uansett hva som skjer, fortsatte hun.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!